Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας, εξέδωσε χθες διάταγμα κράτησης 8 ημερών εναντίον 26χρονου, για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας, σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση παράνομης εισαγωγής και παράνομης εμπορίας.

Η Νέα μεγάλη ποσότητα μαριχουάνας που προοριζόταν, προφανώς, για την εγχώρια αγορά ανακάλυψε η Υπηρεσία Καταπολέμησης Ναρκωτικών, σε συνεργασία με τις τελωνειακές αρχές, στο αεροδρόμιο Λάρνακας.

Για διευκόλυνση των ανακρίσεων συνελήφθη νεαρός Βρετανός, ο οποίος φέρεται να ήταν ο κάτοχος της αποσκευής που βρέθηκε γεμάτη ναρκωτικά. Είναι για πρώτη φορά, εδώ και πάρα πολλά χρόνια, που άτομο βρετανικής καταγωγής συλλαμβάνεται στην Κύπρο σχετικά με υπόθεση εισαγωγής ναρκωτικών μέσω του αερολιμένα Λάρνακας.

Όπως διαπιστώθηκε, η βαλίτσα έκανε τη διαδρομή Σιγκαπούρη – Μόναχο – Λάρνακα. Για κάποιο λόγο, όμως, ο οποίος ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί, ο 26χρονος ύποπτος δεν ταξίδεψε με το ίδιο δρομολόγιο και αφίχθη αργότερα στη Λάρνακα με διαφορετική πτήση. Ωστόσο, η παρουσία της βαλίτσας στον ιμάντα αποσκευών για αρκετή ώρα κίνησε τις υποψίες των τελωνειακών λειτουργών, οι οποίοι εφόσον διαπίστωσαν ότι κανείς δεν παρουσιάστηκε για να την παραλάβει, την άνοιξαν και ανακάλυψαν ότι εντός αυτής υπήρχαν συσκευασίες κάνναβης, συνολικού βάρους σχεδόν 17 κιλών.

Ενημερώθηκε η ΥΚΑΝ και οργανώθηκε σχέδιο προκειμένου να εντοπιστεί ο κάτοχος της, η οποία αφέθηκε στον ιμάντα υπό διακριτική παρακολούθηση. Λίγη ώρα αργότερα αφίχθηκε η πτήση με την οποία ταξίδεψε ο 26χρονος, ο οποίος μόλις παρέλαβε την βαλίτσα, συνελήφθη. Ανακρινόμενος, παραδέχθηκε ότι ήταν δικιά του, αλλά δεν ανέφερε οτιδήποτε για τον τελικό παραλήπτη, ούτε για τον αποστολέα.

Χθες προφυλακίστηκε για περίοδο οκτώ ημερών από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας μέχρι να συμπληρωθεί το ανακριτικό έργο. Για την υπόθεση ενημερώθηκε η Ίντερπολ, σε μια προσπάθεια να εξακριβωθεί η χώρα απ’ όπου στάλθηκε η βαλίτσα με την κάνναβη και ο αποστολέας της.

 

Ο Δήμος Αθηένου, αναγνωρίζοντας τη σπουδαιότητα της εθελοντικής προσπάθειας που γίνεται για την προστασία του πλανήτη μας, συμμετέχει για άλλη μια φορά στην παγκόσμια εκστρατεία «Ώρα της Γης», η οποία φέτος θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 23 Μαρτίου 2024.

Η εκστρατεία αυτή αποτελεί μια παγκόσμια εθελοντική εκστρατεία και ο εθνικός στόχος που έχει τεθεί και φέτος σχετίζεται με τη μηδενική σπατάλη τροφίμων, δίνοντας την ευκαιρία σε όλους τους πολίτες, με απλές δικές τους πρακτικές, να γίνουν μέρος της αλλαγής.

Ο Δήμος αποφάσισε όπως καλέσει τους δημότες:

α. Το Σάββατο 23 Μαρτίου 2024, από τις 8:30μ.μ. μέχρι και τις 9:30μ.μ., να σβήσουν τα φώτα για 60 λεπτά, ενώ αυτά θα σβήσουν και στο Καλλινίκειο Δημοτικό Μέγαρο.

β. Μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης να χρησιμοποιήσουν τα μηνύματα «Σχηματίζουμε το μέλλον μας» (#Shapeourfuture), «Η μεγαλύτερη ώρα για τη Γη» (#BiggestHourForEarth) και «Μείωση της σπατάλης τροφίμων» (#ZeroFoodWaste).

Η Ώρα της Γης είναι ένα μήνυμα ελπίδας και δράσης. Όλοι μαζί, με μικρές δικές μας ενέργειες, μπορούμε να συμβάλουμε στην προστασία του πλανήτη μας.

 

 

Send this to a friend