Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Υπόθεση 82χρονου: Λήγει την Παρασκευή η προθεσμία για κατάθεση έφεσης
Υπόθεση 82χρονου: Λήγει την Παρασκευή η προθεσμία για κατάθεση έφεσης

Υπόθεση 82χρονου: Λήγει την Παρασκευή η προθεσμία για κατάθεση έφεσης

Στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, εξ ακολουθεί να νοσηλεύεται ο 82χρονου, που καταδικάσθηκε σε 2,5 χρόνια φυλάκισης, εν αναμονή της υποβολής έφεσης, μετά την αρνητική θέση της Νομικής Υπηρεσίας για απομονή προεδρικής χάριτος.

Μιλώντας στην εκπομπή ALPHA Καλημέρα, η δικηγόρος του, Μαρία Νεοφύτου, ανέφερε ότι η κατάσταση της υγείας του είναι σταθερή. Η ίδια αναμένεται, μάλιστα, να τον επισκεφθεί άμεσα, καθώς απαιτείται η εξουσιοδότησή του για να προχωρήσει στην κατάθεση της έφεσης, της οποίας η προθεσμία λήγει την Παρασκευή.

«Θα πρέπει να γίνει μια σωστή μελέτη για να καταχωρηθεί το πλαίσιο της έφεσης σωστά και ορθά, ώστε να μπορέσουμε να υπερασπιστούμε τη θέση μας, η οποία είναι ότι θα έπρεπε να ανασταλεί η έφεση φυλάκισης των 2,5 ετών.»

Η κ. Νεοφύτου, εξήγησε ότι, αυτό που κρίνεται εκ μέρους τους ως λάθος, είναι ότι υπήρχαν ιδιαίτερες καταστάσεις που δικαιολογούσαν την αναστολή της ποινής φυλάκισης.

«Η Νομικη Υπηρεσία, όταν καταχωρηθεί αυτή η έφεση για την αναστολή της ποινής των 2,5 ετών, θα μπορεί, είτε να υπερασπιστεί την απόφαση του πρωτόδικου δικαστηρίου, δηλαδή να πει “είναι σωστή η απόφαση, δε θα έπρεπε να ανασταλεί η ποινή φυλάκισης”, είτε να συμφωνήσει με την υπεράσπιση και να πει “ναι, θα έπρεπε να ανασταλεί η ποινή φυλάκισης.»

Πηγή: alphanews

Send this to a friend