Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ «Ανοίγει η πόρτα του χάους, παιδιά έχουν φτάσει σε σημείο κατάθλιψης» (ΒΙΝΤΕΟ)
«Ανοίγει η πόρτα του χάους, παιδιά έχουν φτάσει σε σημείο κατάθλιψης» (ΒΙΝΤΕΟ)

«Ανοίγει η πόρτα του χάους, παιδιά έχουν φτάσει σε σημείο κατάθλιψης» (ΒΙΝΤΕΟ)

«Είναι λες και ανοίγει η πόρτα του χάους». Με αυτή και μόνο την πρόταση περιγράφει τον Γολγοθά μιας οικογένειας, η οποία καλείται να διαχειριστεί την σοβαρή ασθένεια του παιδιού της. Αφήνοντας ολόκληρη τους τη ζωή στην Κύπρο, για να σταθούν δίπλα στο παιδί τους στο εξωτερικό. Δίπλα του στη μεγαλύτερη μάχη για τη ζωή.

Η Ρένα Γιαβάση, είναι μια τέτοια μητέρα. Το μικρό της παιδί διαγνώστηκε σε ηλικία τεσσάρων ετών με μια σοβαρή μορφή καρκίνου. Από τότε μέχρι και σήμερα, νοσηλεύεται στη Γερμανία, και παρόλο που οι σκέψεις όλης της οικογένειας βρίσκονται στην ανάρρωση του γιού τους, τα προβλήματα τρέχουν, και αυξάνονται.

Στην ιστορία της Ρένας, ιστορίες και άλλων πολλών οικογενειών από την Κύπρο, οι οποίες δημιουργήσαν μια άτυπη παροικία στην Γερμανία. Στήριγμα ο ένας στον άλλο, ζητώντας παράλληλα την στήριξη του κράτους.

«Μηδενίζονται τα έσοδα, πολλαπλασιάζονται τα έξοδα» σχολίασε στην εκπομπή Alpha Ενημέρωση η κα Γιαβάση, καθώς οι γονείς εγκαταλείπουν τα πάντα πίσω τους, για να βρεθούν όπως είναι λογικό, στο πλευρό του παιδιού τους.

Όπως περιγράφει χαρακτηριστικά, το παιδί

«Ζει μόνιμα σε ένα νοσοκομείο με πολύ επίπονες και δύσκολες θεραπείες. Παιδιά έχουν φτάσει σε σημείο κατάθλιψης»

Οι γονείς ζητούν οικονομική στήριξη του κράτους, καθώς μέχρι σήμερα καλύπτει τα ιατρικά έξοδα του παιδιού, αλλά όχι όλα τα υπόλοιπα. Ενώ την ίδια ώρα, οι γονείς ζητούν όπως παρασχεθεί στα παιδιά του, ελληνόφωνος ψυχόλογος και ελληνόφωνος δάσκαλος σε τακτική βάση.

Στο τελευταίο, η κυρία Γιαβάση εξέφρασε ικανοποίηση, γιατί έδειξε ενδιαφέρον η Υπουργός Παιδείας σε συνάντηση που πραγματοποίησαν προ ημερών.

Αχτίδα φωτός αναμένεται να αναδυθεί σήμερα δια στόματος Προέδρου της Δημοκρατίας, ο οποίος θα παραστεί σε εκδήλωση του Ιδρύματος «Χριστίνας Αποστόλου», με αντικείμενο την στήριξη των ασθενών στο εξωτερικό.

Όπως δήλωσε στην εκπομπή ο Ανδρέας Αποστόλου,

«Απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα προβεί σε συγκεκριμένες ανακοινώσεις. Θα μας ανακουφίσουν και θα μας ευχαριστήσουν όλους»

Στη εκδήλωση κλήθηκαν και θα παραστούν παράλληλα ο Υπουργός Υγείας και η Υφυπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας.

Πηγή: alphanews

Send this to a friend