Home ΛΑΡΝΑΚΑ Πάει Βουλή το θέμα του Παττίχειου Πάρκου στη Λάρνακα
Πάει Βουλή το θέμα του Παττίχειου Πάρκου στη Λάρνακα

Πάει Βουλή το θέμα του Παττίχειου Πάρκου στη Λάρνακα

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Παρά το γεγονός ότι ο Δήμος Λάρνακας, ανακοίνωσε πρόσφατα ότι συγκεκριμένες εργασίες, που συμπεριλαμβάνονταν στο έργο «Ανάπλαση του Παττίχειου Πάρκου» αναστέλλονται, εντούτοις οι αντιδράσεις πολιτών συνεχίζονται.

Η Ομάδα Προστασίας Υγροβιότοπου Αλυκής ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει εκδήλωση διαμαρτυρίας στον χώρο του Παττίχειου Πάρκου το ερχόμενο Σάββατο, 16 Μαρτίου, στις 2.30μ.μ., διότι δεν έμεινε ικανοποιημένη από τις αλλαγές που ανακοίνωσε ο Δήμος Λάρνακας.

Ζητά πλήρη αναστολή των εργασιών και διενέργεια Μελέτης Επιπτώσεων στο Περιβάλλον και Ειδική Οικολογική Αξιολόγηση. Την περασμένη Παρασκευή (8/3) οι εκπρόσωποι της ομάδας είχαν συνάντηση με τον δήμαρχο Ανδρέα Βύρα, ο οποίος τους ενημέρωσε ότι δόθηκε έγκριση από την Υπηρεσία Θήρας για κάποιες εργασίες πριν τον Ιούνιο στον χώρο του έργου.

Ωστόσο, για την Ομάδα Προστασίας του Υγροβιότοπου Αλυκής κάποιες εργασίες αποτελούν κόκκινη γραμμή, θέση την οποία τα μέλη της ομάδας προτίθενται να μεταφέρουν κι ενώπιον της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής, όταν θα συζητηθεί το θέμα την προσεχή Τετάρτη (13/3).

Οι διαμαρτυρόμενοι πολίτες ζητούν ανεξάρτητη μελέτη επιπτώσεων στο περιβάλλον, έχοντας κατά νου τι προηγήθηκε στην περίπτωση του Ακάμα και σε άλλες περιοχές.

Στην εκδήλωση διαμαρτυρίας του ερχόμενου Σαββάτου θα γίνει ενημέρωση του κοινού για τα αποτελέσματα της τελευταίας συνάντησης με τον Δήμαρχο Λάρνακας. Θέση του Δήμου Λάρνακας είναι ότι η Υπηρεσία Θήρας και Πανίδας, μέσω επιστολή της, έχει επιτρέψει στα συνεργεία την εκτέλεση εργασιών κοντά στο Παττίχειο Αμφιθέατρο και σε κάποιες άλλες περιοχές που δεν επηρεάζουν την πανίδα του πάρκου.

Οι δημοτικές αρχές διαβεβαιώνουν ότι κατά τις εργασίες θα ακολουθούνται απόλυτα οι υποδείξεις των αρμόδιων κρατικών τμημάτων, δηλαδή της Υπηρεσίας Θήρας, του Τμήματος Περιβάλλοντος και του Τμήματος Δασών.

Θυμίζουμε, ότι με πρόσφατη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου έγιναν κάποιες αλλαγές στον σχεδιασμό του έργου και ανεστάλησαν ορισμένες εργασίες, προκειμένου να γίνουν διαβουλεύσεις με το Ταμείο Θήρας και ν’ αποφασιστεί ποια έργα μπορούν να προχωρήσουν μέχρι τον ερχόμενο Ιούνιο.

Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε η ματαίωση του skatepark, των γηπέδων και του χώρου στάθμευσης στην περιοχή Φανερωμένης. Επιπρόσθετα λήφθηκε απόφαση όπως όλοι οι πεζόδρομοι κατασκευαστούν όχι με τσιμέντο αλλά με πουρί που είναι πιο φιλικό στο περιβάλλον.

Τα υπόλοιπα σχέδια που περιλαμβάνουν δημιουργία εστιατορίου, πεζογέφυρας, παιδότοπου, πάρκου σκύλων και ενός χώρου στάθμευσης στη λεωφ. Αρτέμιδος αναμένεται να υλοποιηθούν. Το θέμα θα συζητηθεί στη Βουλή έπειτα από εισήγηση των βουλευτών Σωτήρη Ιωάννου, Λίνου Παπαγιάννη, Χαράλαμπου Θεοπέμπτου και Πρόδρομου Αλαμπρίτη.

Στη συνεδρία κλήθηκαν, πέραν από τον Δήμαρχο Λάρνακας, οι μελετητές του έργου, τα αρμόδια κρατικά τμήματα και περιβαλλοντικές οργανώσεις.

 

 

Send this to a friend