Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Βαρύτατο κατηγορητήριο θ’ αντιμετωπίσει ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Αμμοχώστου 32χρονος, από τη Ξυλοτύμπου, αδελφός του Νίκου Αγγελή, θύματος δολοφονίας που συνέβη τον περασμένο Αύγουστο.

Ο αδελφός του θύματος συνελήφθη για επίθεση εναντίον 33χρονης συγχωριανής του που, μαζί με τον αδελφό της, είναι κατηγορούμενοι σε σχέση με τα γεγονότα που οδήγησαν στο θάνατο του Νίκου Αγγελή.

Συγκεκριμένα, ο 32χρονος παραπέμφθηκε από το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου σε δίκη ενώπιον του Κακουργιοδικείου, που ορίστηκε για εκδίκαση στις 3 ερχόμενου Απριλίου. Αντιμετωπίζει μεγάλο αριθμό κατηγοριών για απόπειρα φόνου, επίθεση που προκαλεί πραγματική σωματική βλάβη, άσκηση ψυχολογική βίας σε γυναίκα, παρενοχλητική παρακολούθηση, συμπεριφορά που προκαλεί παρενόχληση, απειλές, μεταφορά μαχαιριού εκτός οικίας, οπλοφορία προς διέγερση τρόμου, ανησυχία, διασάλευση της ειρήνης και πράξεις που σκοπεύουν στην πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης. Τα γεγονότα συνέβησαν στις 29 Φεβρουαρίου 2024 στη Ξυλοτύμπου.

Κατά τη διαδικασία παραπομπής του κατηγορουμένου ενώπιον του Κακουργιοδικείου αναφέρθηκαν φοβερές λεπτομέρειες σε σχέση με την επίθεση σε βάρος της 33χρονης.

Όπως λέχθηκε, ο κατηγορούμενος επισκέφθηκε την παραπονούμενη στην οικία της, την περιέλουσε με βενζίνη και στη συνέχεια την έσυρε έξω από το σπίτι τραβώντας την από τα μαλλιά προτού ανασύρει μαχαίρι με το οποίο απείλησε να την σκοτώσει. Το συγκεκριμένο περιστατικό αποτελεί… συνέχεια του φονικού που διαπράχθηκε στη Ξυλοτύμπου στις 29 περασμένου Αυγούστου με θύμα τον αδελφό του κατηγορουμένου Νίκο Αγγελή.

Η υπόθεση αυτή εκκρεμεί ενώπιον της δικαιοσύνης, με την 33χρονη κατηγορούμενη ν’ αντιμετωπίζει κατηγορία για απειλές εναντίον του θύματος πριν την δολοφονία του (παραμένει ελεύθερη με όρους μέχρι να ξεκινήσει η εκδίκαση της υπόθεσης), ενώ ο αδελφός της, ο οποίος τελεί υπό κράτηση, κατηγορείται για ανθρωποκτονία.

 

Σήμερα αναμένεται να αναχωρήσει το πλοίο με την ανθρωπιστική βοήθεια προς τη Γάζα, μεταφέροντας σε ειδική πλατφόρμα περίπου 150 τόνους τρόφιμα και νερό, καθώς χθες Κυριακή έγιναν οι απαραίτητοι έλεγχοι του φορτίου, ενώ η ακριβής ώρα αναχώρησης της βοήθειας δεν ανακοινώθηκε για λόγους ασφαλείας.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε χθες στο ΚΥΠΕ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, «η αναχώρηση του φορτίου σύμφωνα και με τις ενέργειες του φορέα εκτέλεσης της αποστολής» αναμενόταν να γίνει εντός των επόμενων ωρών, ωστόσο η ακριβής ώρα αναχώρησης δεν κοινοποιείται για λόγους ασφαλείας.

Πρόσθεσε ότι «η υλοποίηση της πιλοτικής εφαρμογής της πρωτοβουλίας Αμάλθειας βρίσκεται σε εξέλιξη σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό και σε επίσημη συνεννόηση με  το Ισραήλ. Εχει ήδη γίνει ο απαραίτητος έλεγχος του φορτίου από τις αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας σύμφωνα με όλα τα πρωτόκολλα που περιλαμβάνονται στον σχεδιασμό», ανέφερε ο κ. Λετυμπιώτης.

Σημείωσε επίσης ότι η Κυπριακή Δημοκρατία «βρίσκεται σε διαρκή επαφή με όλους τους εμπλεκόμενους εταίρους με στόχο την επίτευξη μιας αξιόπιστης διόδου για απρόσκοπτη παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στον άμαχο πληθυσμό της Γάζας».

 

Send this to a friend