Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ «Είχε άδεια γιατρού»: Πως απαντά ο ΥΠΑΜ σε καταγγελία της μητέρας της Νάταλι για την μοιραία άσκηση σε στρατόπεδο στο Κόρνο
«Είχε άδεια γιατρού»: Πως απαντά ο ΥΠΑΜ σε καταγγελία της μητέρας της Νάταλι για την μοιραία άσκηση σε στρατόπεδο στο Κόρνο

«Είχε άδεια γιατρού»: Πως απαντά ο ΥΠΑΜ σε καταγγελία της μητέρας της Νάταλι για την μοιραία άσκηση σε στρατόπεδο στο Κόρνο

Την καταγγελία της μητέρας της ΣΥΟΠ Υπαξιωματικού Νάταλις Γεωργίου, ότι την ημέρα της μοιραίας άσκησης, στο στρατόπεδο «Σταύρου Στυλιανίδη» στον Κόρνο, η άτυχη 27χρονη είχε άδεια γιατρού να μην συμμετάσχει, καθώς είχε διαγνωστεί με σπασμένο οστό και δεν μπορούσε να κινείται, ούτε να κάθεται μετέφερε στον Υπουργό Άμυνας Βασίλη Πάλμα, η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια της εκπομπής Alpha Ενημέρωση, Κάτια Σάββα.

Ο κύριος Πάλμας εξέφρασε συμπαράσταση στη χαροκαμένη μητέρας και στους οικείους της άτυχης Νάταλι και σημείωσε ότι μετά την απόφαση του Στρατοδικείου για αθώωση του κατηγορούμενου Επιλοχία, η Νομική Υπηρεσία έχει δικαίωμα υποβολής έφεσης εντός 45 ημερών.

Την ίδια ώρα, ο Υπουργός Άμυνας ανέφερε ότι στην γραπτή τους κατάθεση για το τραγικό συμβάν οι δώδεκα μάρτυρες είχαν καταλογίσει ευθύνη στον κατηγορούμενο, ο οποίος αθωώθηκε από το δικαστήριο.

«Στην Εθνική Φρουρά γίνονται καθημερίνά ασκήσεις, διαφόρων ειδών. υπάρχει ένας βαθμός επικινδυνότητας. Ως εκ τούτου, από την πλευρά την δική μας θα πρέπει να φροντίζουμε να περιορίζουμε τα ζητήματα του κινδύνου και αυτό που μπορεί να συμβεί. Δεν προσπαθώ να κάνω το άσπρο-μαύρο και δεν υποτιμώ τα ατυχήματα, είτε θανατηφόρα, είτε με τραυματισμούς. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν λαμβάνουμε μέτρα για να μην επαναληφθούν τέτοια γεγονότα. Δεν θέλω να φορτώσω την ευθύνη σε θανόντες ή σε τραυματίες»

Ο κύριος Πάλμας επιβεβαίωσε πάντως ότι ο ακρωτηριασμός το 2014 του Αντρέα Δουλαπά σε άσκηση των ΟΥΚ στην Καλαβασό και ο ακρωτηριασμός του 23χρονου ΕΛΔΥΚάριου το 2024 σε άσκηση των ΛΟΚ στο Σταυροβούνι, έγιναν με του ιδίου τύπου αιγυπτιακής προέλευσης χειροβομβίδα. Την ίδια ώρα απέρριψε τα περί ληγμένων χειροβομβίδων, καθώς δεν αναγράφουν ημερομηνία λήξης, αλλά ελέγχονται εάν είναι κατάλληλες και ασφαλείς από ειδικούς.

«Οι χειροβομβίδες αξιολογούνται με μερίδες, όχι με ημερομηνία. Ελέγχεται η μερίδα για να διαπιστωθεί ότι είναι κατάλληλες για μια άσκηση. Άρα περιμένουμε την έρευνα για να δούμε εάν έγιναν οι ενέργειες που έπρεπε.»

Ο Υπουργός Άμυνας είπε ότι η Εθνική Φρουρά κάνει ότι είναι δυνατόν για να περιορίσει τους κινδύνους, ενώ σημείωσε ότι τα επαγγέλματα σχετικά με το στράτευμα «είναι υψηλότερου κινδύνου από τα υπόλοιπα.»

«Κάνουμε πολλά, εργαζόμαστε σκληρά αλλά δεν τα διαφημίζουμε. Τους πρώτους που ενδιαφέρει η ασφάλεια, είναι εμάς.»

Πηγή: alphanews

Send this to a friend