Home ΛΑΡΝΑΚΑ Έτοιμη η μελέτη ανάπλασης του παλιού νοσοκομείου της Λάρνακας
Έτοιμη η μελέτη ανάπλασης του παλιού νοσοκομείου της Λάρνακας

Έτοιμη η μελέτη ανάπλασης του παλιού νοσοκομείου της Λάρνακας

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Ένα βήμα πριν από την προκήρυξη του διαγωνισμού, για την αναπαλαίωση του διατηρητέου κτηρίου του παλιού νοσοκομείου της πόλης μας, βρίσκεται ο Δήμος Λάρνακας.

Ο δήμαρχος Ανδρέας Βύρας ανακοίνωσε πρόσφατα μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ότι έχει ολοκληρωθεί η μελέτη για την ανάπλαση του ιστορικού κτηρίου, δίδοντας μάλιστα στη δημοσιότητα βίντεο με τις μακέτες που αποκαλύπτουν τα εντυπωσιακά σχέδια τα οποία υπάρχουν, προκειμένου το παλιό νοσοκομείο να μετατραπεί τα προσεχή χρόνια στο νέο δημοτικό μέγαρο της Λάρνακας.

Ταυτόχρονα, ο κ. Βύρας ανακοίνωσε ότι περί τα μέσα του τρέχοντος μηνός ή το αργότερο τον Απρίλιο αναμένεται να προκηρυχθεί ο διαγωνισμός για τα κατασκευαστικά έργα, εξέλιξη που θα σηματοδοτήσει την έναρξη της αντίστροφης μέτρησης, για το μεγάλο αυτό έργο, το οποίο εκτιμάται ότι θα δώσει ανάσα ζωής σ’ ένα από τα πιο σημαντικά οικοδομήματα της πόλης του Ζήνωνα, το οποίο ανεγέρθηκε κατά την δεκαετία του 1930!

Ο Δήμος Λάρνακας θα προκηρύξει το κατασκευαστικό συμβόλαιο εν αναμονή της μετακόμισης των υπηρεσιών του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ), οι οποίες είναι προγραμματισμένο να μεταστεγαστούν στον δεύτερο όροφο της νέας πτέρυγας του γενικού νοσοκομείου της πόλης, ώστε να εκκενωθεί το διατηρητέο κτήριο, το οποίο ήδη έχει παραχωρηθεί στη δημοτική αρχή για να μετατραπεί σε δημοτικό μέγαρο.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι εδώ και περίπου ένα χρόνο ο Δήμος Λάρνακας είναι έτοιμος για να προκηρύξει το κατασκευαστικό συμβόλαιο του έργου, αλλά δεν το έπραξε μέχρι σήμερα εξαιτίας των καθυστερήσεων που προέκυψαν εκ μέρους του ΟΚΥπΥ.

 

Σεπτέμβριο η μετακόμιση

———————————

Σύμφωνα με την (τελευταία) επίσημη ενημέρωση που έτυχε ο Δήμος Λάρνακας από τον Γενικό Διευθυντή του ΟΚΥπΥ Λάρνακας – Αμμοχώστου, έχουν επιλυθεί τα όποια προβλήματα υπήρχαν και αφορούσαν τις εργασίες στον δεύτερο όροφο της νέας πτέρυγας του γενικού νοσοκομείου, όπου προβλέπεται να μετακινηθούν οι υπηρεσίες υγείας, που βρίσκονται στο παλαιό νοσοκομείο.

Ο εργολάβος που ανέλαβε τις εργασίες στον δεύτερο όροφο της νέας πτέρυγας διαβεβαίωσε ότι αυτές θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Αυγούστου ή το αργότερο τον Σεπτέμβριο, οπόταν αμέσως μετά θα παραδοθεί επίσημα στον Δήμο Λάρνακας ολόκληρο το κτήριο, του παλαιού νοσοκομείου και θα ξεκινήσουν οι πρώτες εργασίες αναπαλαίωσης.

Θέση του Δήμου Λάρνακας είναι ότι για να προκηρυχθεί ο διαγωνισμός για τα έργα αναπαλαίωσης, θα πρέπει να υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα, ως προς τα χρονοδιαγράμματα των εργασιών διαμόρφωσης του δεύτερου ορόφου, στην νέα πτέρυγα του γενικού νοσοκομείου και της μετακόμισης όλων των υπηρεσιών υγείας του ΟΚΥπΥ.

 

Send this to a friend