Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Μαθητές βανδάλισαν λεωφορείο – Έβαλαν φρουρό ασφαλείας
Μαθητές βανδάλισαν λεωφορείο – Έβαλαν φρουρό ασφαλείας

Μαθητές βανδάλισαν λεωφορείο – Έβαλαν φρουρό ασφαλείας

Έντονη ανησυχία προκαλεί η κατάσταση με τους μαθητές που προκαλούν ζημιές σε σχολικά λεωφορεία.

Μιλώντας στο Πρωτοσέλιδο ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΜΕΛ Πέτρος Θεοχαρίδης ανέφερε ότι η τελευταία περίπτωση που είχαν ήταν σε ένα δρομολόγιο που καταλήγει στην Παρεκκλησία και εξυπηρετεί τέσσερα σχολεία.

«Την περασμένη Τετάρτη κυριολεκτικά είχαν διαλύσει το λεωφορείο. Ότι και να πούμε είναι λίγο, έσπασαν τις σωλήνες του λεωφορείου και κτυπιούνταν μεταξύ τους και είχαν διαλύσει τα καθίσματα στις πίσω θέσεις. Εκεί κάναμε όλες τις ενέργειες και σταμάτησε το δρομολόγιο για λίγες ημέρες» ανέφερε ο κ. Θεοχαρίδης.

Συμπλήρωσε ότι οι σύνδεσμοι γονέων των εμπλεκόμενων σχολείων προσήλθαν με πλήρη διάθεση για συνεργασία. «Η ΕΜΕΛ εισηγήθηκε ότι ο μόνος τρόπος για να συνεχίσει να διεξάγεται το δρομολόγιο είναι να συνοδεύει ιδιωτικός φρουρός ασφαλείας και πρωί και μεσημέρι το λεωφορείο για να δούμε αν θα συνετιστούν οι μαθητές.

Από τη Δευτέρα διεξάγεται με αυτόν τον τρόπο το δρομολόγιο. Μέχρι στιγμής οι διαδρομές έγιναν χωρίς κανένα ιδιαίτερο πρόβλημα και ελπίζουμε να συνεχιστεί έτσι».

Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι σε ένα προηγούμενο περιστατικό αποφάσισαν να τερματίσουν το δρομολόγιο και ενημέρωσαν και το Υπουργείο Παιδείας. «Υπουργείο Παιδείας και Μεταφορών παρενέβησαν και μας παρακάλεσαν να συνεχίσουμε με κάποια μέτρα που θα λαμβάνονταν. Δεν λήφθηκαν και φτάσαμε σε αυτή τη λύση του φρουρού ασφαλείας».

Μέχρι στιγμής τις ζημιές που προκαλούν οι μαθητές τις πληρώνει η ΕΜΕΛ.

 

Πηγή: Sigmalive

 

Send this to a friend