Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ Η ΟΕΛΜΕΚ διαφωνεί με τροποποίηση νομοθεσίας για ιδιώτες εκπαιδευτικούς
Η ΟΕΛΜΕΚ διαφωνεί με τροποποίηση νομοθεσίας για ιδιώτες εκπαιδευτικούς

Η ΟΕΛΜΕΚ διαφωνεί με τροποποίηση νομοθεσίας για ιδιώτες εκπαιδευτικούς

Η ΟΕΛΜΕΚ εκφράζει την έντονη διαφωνία της με την υπερψήφιση την Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου 2024, από την πλειοψηφία της Βουλής των Αντιπροσώπων πρότασης νόμου, που δίνει το δικαίωμα σε εκπαιδευτικούς, που εργάζονται σε ιδιωτικά σχολεία και δεν έχουν τα απαιτούμενα προσόντα, να συνεχίσουν να ασκούν τα καθήκοντά τους στα εκπαιδευτήρια αυτά.

Με ανακοίνωση της, η ΟΕΛΜΕΚ υπενθυμίζει ότι η σχετική νομοθεσία που ψηφίστηκε το 2019 έδινε περιθώριο πέντε (5) ετών ώστε εκπαιδευτικοί που εργάζονταν σε ιδιωτικά σχολεία και δεν είχαν τα απαραίτητα προσόντα να προσκομίζουν τα αναγκαία δικαιολογητικά που θα έδιναν στους τίτλους που κατέχουν την ισοτιμία και αντιστοιχία με τα προσόντα που απαιτούνται από τους εκπαιδευτικούς για να εγγράφουν στους καταλόγους της ΕΕΥ.

Δυστυχώς, σημειώνει, η υιοθέτηση από την Ολομέλεια της Βουλής της σχετικής πρότασης νόμου καταργεί την πιο πάνω νομική ρύθμιση του 2019 και δίνει τη δυνατότητα σε μη προσοντούχους εκπαιδευτικούς να συνεχίσουν να ασκούν τα διδακτικά τους καθήκοντα.

Επισημαίνει ότι η νέα αυτή νομική ρύθμιση επηρεάζει αρνητικά και τα Δημόσια Σχολεία, διότι οι εκπαιδευτικοί αυτοί θα διορθώνουν και τα γραπτά της Ενιαίας Τελικής Προαγωγικής ή Απολυτήριας εξέτασης μαθητών και μαθητριών των Δημοσίων Σχολείων.

Η ΟΕΛΜΕΚ καλεί το Υπουργείο Παιδείας «να τοποθετηθεί στο σημαντικό αυτό ζήτημα και να προβεί σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες για να αποκατασταθούν οι βασικές συνταγματικές αρχές της ισότητας και της ισονομίας». Ο Προέδρος της Δημοκρατίας, σημειώνεται, «έχει χρέος να αναπέμψει τον πιο πάνω Νόμο και να αποκαταστήσει τη νομιμότητα και τις αρχές της χρηστής διοίκησης».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Send this to a friend