Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΥΓΕΙΑ Η Κύπρος συμμετέχει στην Παγκόσμια Αλυσίδα Ενημέρωσης για ενδομητρίωση
Η Κύπρος συμμετέχει στην Παγκόσμια Αλυσίδα Ενημέρωσης για ενδομητρίωση

Η Κύπρος συμμετέχει στην Παγκόσμια Αλυσίδα Ενημέρωσης για ενδομητρίωση

Με αφορμή το μήνα ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης για την ενδομητρίωση, η Κύπρος συμμετέχει και φέτος στην παγκόσμια αλυσίδα διαφώτισης “Worldwide Endomarch”. Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση των οργανωτών, σε πολλές χώρες, η ενδομητρίωση είναι η δεύτερη πιο συχνή γυναικολογική πάθηση, ενώ στην Κύπρο, 1 στις 10 γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας παλεύει με την πάθηση αυτή, η οποία προκαλεί πόνους, κατάθλιψη και άγχος.

Με μήνυμα “Let’s Τalk Αbout it’” η Κύπρος, σημειώνεται, ενώνει τις δυνάμεις της με άλλες 70 χώρες στον κόσμο με στόχο την αφύπνιση της κοινωνίας για τη γυναικολογική πάθηση που προκαλεί πόνο και επηρεάζει δυσάρεστα την καθημερινότητα εκατομμυρίων γυναικών, στην εφηβική, αναπαραγωγική και ώριμη ηλικία.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, 200 εκατομμύρια γυναίκες παγκοσμίως υποφέρουν σωματικά και ψυχολογικά λόγω της ενδομητρίωσης, με ένα ποσοστό μέχρι και 50% να αντιμετωπίζουν προβλήματα υπογονιμότητας.

Η ενδομητρίωση είναι μια καλοήθης πάθηση, με επιπτώσεις στην ποιότητα ζωής και τη γονιμότητα της γυναίκας, αναφέρει ο Επικεφαλής της Εκστρατείας στην Κύπρο, Γυναικολόγος και Ιδρυτής του Endometriosis & Fertility Center του American Medical Center Δρ Ανδρέας Σταυρούλης. Παρά τις δυσκολίες που εμφανίζει, η πάθηση είναι ιάσιμη και διαχειρίσιμη επιστημονικά. Στόχος της Εκστρατείας είναι να ενημερωθούν όλες οι γυναίκες, κάθε ηλικίας για την ενδομητρίωση, ώστε να μπορούν να διεκδικήσουν εξατομικευμένη και ποιοτική θεραπεία, πάντα από εξειδικευμένο γυναικολόγο, υποδεικνύει ο Πρόεδρος του EndoMarch Cyprus.

Στη διάρκεια της Εκστρατείας EndoMarch Cyprus πραγματοποιούνται ολόκληρο το μήνα Μάρτιο εκδηλώσεις και δράσεις, κατά τις οποίες αναδεικνύονται διαφωτιστικά μηνύματα και προβάλλονται πληροφορίες για τις γυναίκες που υποφέρουν από τα επώδυνα συμπτώματα της ενδομητρίωσης και αναζητούν καθοδήγηση, διάγνωση και ορθή ιατρική αντιμετώπιση.

ΚΥΠΕ

Send this to a friend