Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, παρουσιάστηκε χθες 32χρονος και εναντίον του εκδόθηκε διάταγμα κρςάτησης για περίοδο 5 ημερών για διερευνώμενη υπόθεση επίθεσης με πρόκληση πραγματικής σωματικής βλάβης, απειλής και οπλοφορίας προς διέγερση τρόμου. Εναντίον του διερευνώνται εννέα αδικήματα που διαπράχθηκαν στις 29 Φεβρουαρίου στην Ξυλοτύμπου.

 

Την μεγαλύτερη ποσότητα φυτικής κοκαΐνης που έχει κατασχεθεί ποτέ στην Κύπρο, ανακάλυψαν μέλη του Τελωνείου στο αεροδρόμιο Λάρνακας μέσα σε δύο ταξιδιωτικές βαλίτσες, οι οποίες είχαν σταλεί τις τελευταίες μέρες στο νησί μας, αλλά παρέμεναν αζήτητες. Πρόκειται για την ναρκωτική φυτική ουσία με την ονομασία  καθίνη, η οποία διεθνώς είναι γνωστή και ως φυτική κοκαΐνη και θεωρείται ένα ιδιαίτερα σπάνιο είδος ναρκωτικού.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου της Αστυνομίας Χρίστο Ανδρέου, είναι μόλις η δεύτερη φορά που το συγκεκριμένο είδος ναρκωτικού εντοπίζεται στην Κύπρο. Η προηγούμενη υπόθεση αφορούσε την κατάσχεση πολύ μικρότερης ποσότητας, εξού και δεν είδε το φως της δημοσιότητας.

Η επίσημη ενημέρωση από την ΥΚΑΝ αναφέρει ότι εντός των δύο αποσκευών βρέθηκαν σχεδόν 43 κιλά φυτικής ύλης με την ονομασία καθίνη και συγκεκριμένα 42 κιλά και 950 γραμμάρια. Η καθίνη συγκαταλέγεται στη λίστα των ναρκωτικών ουσιών (τάξεως Γ). Οι αποσκευές είχαν αφιχθεί στο αεροδρόμιο Λάρνακας με πτήση από το Ισραήλ στις 25 περασμένου Φεβρουαρίου, χωρίς όμως όλο αυτό το διάστημα να παρουσιαστεί κάποιο πρόσωπο για να τις παραλάβει.

Την περασμένη Πέμπτη κατά τη διαδικασία επιστροφής στη χώρα προέλευσής τους, οι βαλίτσες ερευνήθηκαν από μέλη του Τμήματος Τελωνείων, με αποτέλεσμα να εντοπιστούν τα ναρκωτικά, τα οποία κατασχέθηκαν. Ακολούθως παραδόθηκαν στο επαρχιακό κλιμάκιο της ΥΚΑΝ στη Λάρνακα, το οποίο με τη σειρά του ξεκίνησε τη διερεύνηση της υπόθεσης. Ήδη έχει ζητηθεί η συμβολή της Ίντερπολ στις έρευνες, προκειμένου να εντοπιστούν στο εξωτερικό οι αποστολείς των δύο βαλιτσών, αλλά και για να εξακριβωθεί ο σκοπός για τον οποίο στάλθηκαν στην Κύπρο.

Από τις μέχρι τώρα εξετάσεις που διενεργήθηκαν προκύπτει ότι οι δύο βαλίτσες με τα 43 κιλά ναρκωτικών έφτασαν μυστηριωδώς και ασυνόδευτες στην Κύπρο, χωρίς να έχουν συνδεθεί με κάποιον επιβάτη.

Οι εξετάσεις επικεντρώνονται στο να διαπιστωθεί κατά πόσον τα ναρκωτικά προορίζονταν για την κυπριακή αγορά ή εάν η Κύπρος χρησιμοποιήθηκε ως διαμετακομιστικός σταθμός. Ο Χρίστος Ανδρέου ανέφερε ότι αναζητούνται οι αποστολείς των ναρκωτικών στο εξωτερικό, αλλά και πιθανοί παραλήπτες στην Κύπρο.

 

Send this to a friend