Home ΛΑΡΝΑΚΑ Νέες, αντισεισμικές κατοικίες στη Βάση Δεκέλειας για τους Βρετανούς στρατιωτικούς
Νέες, αντισεισμικές κατοικίες στη Βάση Δεκέλειας για τους Βρετανούς στρατιωτικούς

Νέες, αντισεισμικές κατοικίες στη Βάση Δεκέλειας για τους Βρετανούς στρατιωτικούς

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Ξεκινούν οι εργασίες για ανέγερση 138 νέων κατοικιών στην περιοχή Δεκέλειας, προς εξυπηρέτηση του στρατιωτικού προσωπικού των Βρετανικών Βάσεων και των οικογενειών τους. Οι αρχές των Βάσεων ανακοίνωσαν ότι η ανέγερση των καινούργιων κατοικιών εντάσσεται στα πλαίσια του έργου με την ονομασία «APOLLO» και το κόστος θα ανέλθει στα 48 εκατομμύρια λίρες Αγγλίας.

Τα σπίτια που θ’ ανεγερθούν θα είναι τριών και τεσσάρων υπνοδωματίων και οι κατασκευαστικές εργασίες ανατέθηκαν, από τον περασμένο Νοέμβριο, στην κοινοπραξία Lagan Iacovou Joint Venture (JV) από τον Οργανισμό Αμυντικών Υποδομών (DIO) και την Στρατηγική Διοίκηση του Ηνωμένου Βασιλείου (UKStratCom).


Όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση, τα σπίτια θα διαθέτουν προστασία έναντι σεισμών, ηλιακούς συλλέκτες, αντλίες θερμότητας και σημεία φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων. Τα έργα εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθούν μέχρι το 2027.Οιδιευθύνοντες σύμβουλοι των εταιρειών που αποτελούν την κοινοπραξία η οποία ανέλαβε το έργο, Steve Turner και Γιώργος Ιακώβου, δήλωσαν ότι οι εταιρείες τους έχουν μακρόχρονη εμπειρία στην παράδοση σύγχρονων κτηρίων, υψηλής ποιότητας, που να είναι συμβατά με αντισεισμικές δομές, επιτρέποντας με τον τρόπο αυτό στο προσωπικό των Βρετανικών Βάσεωννα διαμένει και να εργάζεται στην Κύπρο με απόλυτη ασφάλεια.

Από την πλευρά της, η Tracey Fuoco, διευθύντρια του προγράμματος «APOLLO», εκ μέρους της Στρατηγικής Διοίκησης του Ηνωμένου Βασιλείου δήλωσε ότι η ανέγερση και παράδοση 138 νέων σπιτιών αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό βήμα προς τον στόχο του υπό αναφορά προγράμματος σε σχέση με την μείωση του κινδύνου από έναν σεισμό στην Κύπρο.«Γνωρίζω την σκληρή δουλειά που έχει κάνει ολόκληρη η ομάδα του έργου για να διασφαλιστεί η παράδοση αυτού του έργου με τρόπο ώστε να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος για τους ανθρώπους που ζουν και εργάζονται στην Στρατιωτική Βάση Δεκέλειας», σημείωσε, προσθέτοντας ότι το δεκαετές πρόγραμμα «APOLLO» θα εκσυγχρονίσει σε μεγάλο βαθμό τις υποδομές των Βρετανικών Βάσεων στην Κύπρο ευρύτερα.

Send this to a friend