Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ Στη μνήμη του Κώστα Σταθελάκου το σημερινό Χειμερινό Ρίψεων
Στη μνήμη του Κώστα Σταθελάκου το σημερινό Χειμερινό Ρίψεων

Στη μνήμη του Κώστα Σταθελάκου το σημερινό Χειμερινό Ρίψεων

Στη μνήμη του προπονητή ρίψεων Κωνσταντίνου Σταθελάκου, θα είναι αφιερωμένο το Χειμερινό Πρωτάθλημα Ρίψεων, που θα πραγματοποιηθεί σήμερα Παρασκευή, σύμφωνα με την ΚΟΕΑΣ.

Όπως αναφέρει, ο Κώστας Σταθελάκος συνέδεσε τη ζωή του με τη σφυροβολία, αγώνισμα στο οποίο διακρίθηκε και με τον ΣΕΓΑΣ και με την ΚΟΕΑΣ. Από το 2017 ανέλαβε την καθοδήγηση του Απόστολου Παρέλλη, τον οποίο «οδήγησε» σε τεράστιες διακρίσεις στη δισκοβολία, όπως η 5η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ντόχα το 2019, με το εξαιρετικό παγκύπριο ρεκόρ των 66,32μ. Από τότε ανέλαβε τα ηνία των Κύπριων ριπτών και καθοδήγησε όλους ανεξαιρέτως τους αθλητές του στο να καταγράψουν ατομικές επιδόσεις.

Εκτός αυτού, με προσωπικές πρωτοβουλίες ανακαίνισε το 4ο γήπεδο του ΓΣΠ, φτιάχνοντας εξαιρετική εγκατάσταση για όλους τους Κύπριους ρίπτες, αλλά και για τους Ελλαδίτες και ξένους που επιλέγουν τη Λευκωσία για προετοιμασία. Δυστυχώς, στα 36 του μόλις χρόνια, την 1η Φεβρουαρίου 2024, το νήμα της ζωής του κόπηκε στην πόλη Πότσεφστρουμ της Νότιας Αφρικής, όπου βρισκόταν για προετοιμασία με την ομάδα του. “Η αγάπη του για τις ρίψεις και τους αθλητές του ήταν τεράστια, όπως τεράστια είναι τώρα πια και η απώλειά του”, αναφέρει η ανακοίνωση.

Τιμώντας τη μνήμη του, η ΚΟΕΑΣ αφιερώνει το φετινό Χειμερινό Πρωτάθλημα Ρίψεων στον Κώστα Σταθελάκο. Την Παρασκευή, στο Εθνικό Στάδιο Στίβου – ΓΣΠ στη Λευκωσία, θα μαζευτούν οι Κύπριοι ρίπτες όλων των ηλικιών για να καταγράψουν τις πρώτες επιδόσεις τους στο 2024. Από τις συμμετοχές ξεχωρίζει αυτή του Ιωσήφ Κεσίδη, ασημένιου πρωταθλητή Ευρώπης κάτω των 20 ετών (2023) και χάλκινου παγκόσμιου πρωταθλητή Κ20 (2022), ο οποίος θα διεκδικήσει με την 6κιλη σφύρα του το όριο των 67,50μ. για το αυγουστιάτικο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20 στο Περού.

Send this to a friend