Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Με τιμές αρχηγού κράτους έφθασε στις 5.00 χθες το απόγευμα στη Λάρνακα η Αγία Ζώνη της Παναγίας, ένα από τα ιστορικότερα θρησκευτικά κειμήλια της Ορθοδοξίας που φυλάσσεται στην Ιερά Μονή Βατοπαιδίου του Αγίου Όρους.

Την Αγία Ζώνη μετέφερε ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου Αγίου Όρους Εφραίμ. Την Αγία Ζώνη υποδέχθηκαν ο Μητροπολίτης Κιτίου κ. Νεκτάριος και ο Δήμαρχος Λάρνακας κ. Ανδρέας Βύρας στον Συν. Αγίων Αναργύρων Β’ έξω από τον Ιερό Ναό Αγίας Θέκλης στη Λάρνακα.

Άγημα της στρατονομίας απέδωσε τιμές ενώ με την άφιξη της Αγίας Ζώνης  εψάλη δέηση στους δρόμους με την συνοδεία του Τάγματος Οδοιπόρων Αγάπης Λάρνακας και πλήθος πιστών.

Τριαντατέσσερα χρόνια από την τελευταία φορά που η Αγία Ζώνη βρέθηκε στην Κύπρο. Το Θεομητορικό κειμήλιο θα παραμείνει στη Λάρνακα μέχρι τις 4 Μαρτίου.

 

Άμεσα προκηρύσσει προσφορές για επείγουσες διορθωτικές εργασίες στο κτήριο του Λυκείου Βεργίνας, η Σχολική Εφορεία Λάρνακας. Έπειτα από την τελευταία επίσκεψη των μελών της επιτροπής Παιδείας της Βουλής στο υπό αναφορά λύκειο, όπου διαπιστώθηκαν τα σοβαρά ζητήματα διάβρωσης ακολούθησαν επισκέψεις λειτουργών των Τεχνικών Υπηρεσιών, οι οποίοι κι αυτοί διαπίστωσαν τα προβλήματα που υπάρχουν.

Ο πρόεδρος της Σχολικής Εφορείας Λάρνακας κ. Πέτρος Χρυσοστόμου μας δήλωσε ότι ήδη το αρμόδιο υπουργείο έχει εγκρίνει κονδύλι ύψους 70 χιλιάδων ευρώ και πως η σχολική εφορεία πρόκειται πολύ σύντομα να προκηρύξει προσφορές για τις απαραίτητες διορθωτικές εργασίες που πρέπει να γίνουν σε συγκεκριμένα σημεία του σχολικού κτηρίου, τα οποία παρουσιάζουν μια άκρως ακαλαίσθητη εικόνα και χρήζουν επειγόντως επιδιόρθωση.

Οι εργασίες θα ξεκινήσουν έως τα τέλη Μαρτίου και θα ολοκληρωθούν πριν από το τέλος της τρέχουσας σχολικής χρονιάς.

Ένα άλλο λύκειο στη Λάρνακα με σοβαρά κτηριακά προβλήματα είναι και το Λύκειο Αγίου Γεωργίου. Ο κ. Χρυσοστόμου είπε ότι υπάρχει αίτημα της τοπικής σχολικής εφορείας για να ξεκινήσουν εργασίες αντισεισμικής αναβάθμισης του σχολικού κτηρίου λόγω της μεγάλης του ηλικίας (είναι περίπου 60 χρόνων. Και αναμένεται ότι θα συμπεριληφθεί κονδύλι στους προϋπολογισμούς του Υπουργείου Παιδείας για το 2025.

 

Send this to a friend