Home ΛΑΡΝΑΚΑ Πέθανε σε ηλικία 82 ετών ο λαϊκός ποιητής Αντώνης Κατσαντώνης – Την Παρασκευή η κηδεία
Πέθανε σε ηλικία 82 ετών ο λαϊκός ποιητής Αντώνης Κατσαντώνης – Την Παρασκευή η κηδεία

Πέθανε σε ηλικία 82 ετών ο λαϊκός ποιητής Αντώνης Κατσαντώνης – Την Παρασκευή η κηδεία

Ο λαϊκός ποιητής και Πρόεδρος του Παγκύπριου Ομίλου Λαϊκών Ποιητών και Φίλων της Ποίησης, Αντώνης Κατσαντώνης, απεβίωσε το πρωί της Τετάρτης σε ηλικία 82 ετών, στο Νοσοκομείο Παραλιμνίου, όπου νοσηλευόταν τις τελευταίες μέρες.

Η κηδεία του λαϊκού ποιητή θα τελεστεί την ερχόμενη Παρασκευή, στις 15:30, στον Ιερό ναό Αγίων Πάντων στη γενέτειρά του Δερύνεια.

Όπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου που εξέδωσαν η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Λάρνακας και η Πολιτιστική Κίνηση Λάρνακας «Φίλοι της Λογοτεχνίας και του Πολιτισμού», το «5ο Περί Λόγου και Τέχνης Συναπάντημα» αφιερωμένο στη Λαϊκή Ποίηση που θα γινόταν την Πέμπτη, αναβάλλεται λόγω της εκδημίας του Αντώνη Κατσαντώνη.

Σε ανάρτηση του ο συμπολίτης μας Λούης Περεντός αναφέρει:

Ο φίλος λαϊκός ποιητής Αντώνης Κατσαντώνης γεννήθηκε στη Δερύνεια. Αποφοίτησε από το Ελληνικό Γυμνάσιο Αμμοχώστου το 1958, πήγε στο Λονδίνο και εργαζόταν και ταυτόχρονα σπούδαζε και πήρε το πτυχίο της Αγγλικής Φιλολογίας. Το 1968 επέστρεψε στην Κύπρο.

Διετέλεσε συνεργάτης του ΑΣΤΡΑ και πρόεδρος του Ομίλου λαϊκών ποιητών και φίλων λαϊκής ποίησης.

Το 2018 τιμήθηκε με το Βραβείο Πολιτιστικής Προσφοράς «Τεύκρος Ανθίας – Θοδόσης Πιερίδης» της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ.

Γνώρισα όλους του λαϊκούς ποιητές της μεγάλης οικογένειας Κατσαντώνη. Πιο πολύ συνδέθηκα με τον Αντώνη, αφού κατ’αρχήν λάμβανε μέρος στους διαγωνισμούς της Γιορτής του Κατακλυσμού και για χρόνια σάρωνε τα βραβεία και μετέπειτα είμαστε μαζί στις κριτικές επιτροπές των διαγωνισμών.

Ιδιαίτερα ενδιαφέρων ήταν ο τρόπος με τον οποίον απάγγελε τα ποιήματα, τρόπο τον οποίον ακολούθησαν πολλοί νεώτεροί του ποιητές.

Στις φωτογραφίες με τους Πιερή Πιερέττη, Γιακουμή Ατσίκκο, Λούη Περεντό και την Κριτική Διαγωνισμών της Γιορτής του Κατακλυσμού. Ενθετο και αφιερωμένο σ’εμένα ποίημα με τίτλο ΤΑΝΑΤΕ ΜΑΣ ΑΔΕΡΚΙΑ ΜΑΣ .

Θλίψη για το χαμό του και παράδειγμα για τους νέους που ακολουθούν τη δημιουργική πορεία στη λαϊκή μας ποίηση.

Η κηδεία του λαϊκού ποιητή θα τελεστεί την ερχόμενη Παρασκευή στις 15.30 στον Ιερό ναό Αγίων Πάντων στην γενέτειρα του Δερύνεια.

Send this to a friend