Home ΛΑΡΝΑΚΑ Νέο ταχυδρομείο στα Λειβάδια για αποσυμφόρηση του Επαρχιακού Ταχυδρομικού Γραφείου Λάρνακας
Νέο ταχυδρομείο στα Λειβάδια για αποσυμφόρηση του Επαρχιακού Ταχυδρομικού Γραφείου Λάρνακας

Νέο ταχυδρομείο στα Λειβάδια για αποσυμφόρηση του Επαρχιακού Ταχυδρομικού Γραφείου Λάρνακας

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Από τη Δευτέρα, 4 Μαρτίου, θα λειτουργήσει το νέο Περιφερειακό Ταχυδρομικό Γραφείο στα Λειβάδια και συγκεκριμένα στην οδό Κυριάκου Μάτση.

Ανακοίνωση των Κυπριακών Ταχυδρομείων αναφέρει ότι το καινούργιο γραφείο θα προσφέρει όλο το φάσμα των ταχυδρομικών υπηρεσιών καθώς και ηλεκτρονική μεταφορά χρημάτων, μέσω της εταιρείας MoneyGram, από και προς την Κύπρο.

Επιπρόσθετα, στο γραφείο των Λειβαδιών θα υπάρχουν διαθέσιμες ιδιωτικές ταχυδρομικές θυρίδες προς ενοικίαση, δίνοντας τη δυνατότητα στους ενδιαφερόμενους να παραλαμβάνουν γρήγορα και με ασφάλεια την αλληλογραφία τους καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο.

Σημειώνεται, επίσης, ότι με τη λειτουργία του θα δοθεί η δυνατότητα σε κατοίκους γειτονικών περιοχών να εξυπηρετούνται χωρίς να υπάρχει ανάγκη για μετάβαση στο Επαρχιακό Ταχυδρομικό Γραφείο της Λάρνακας, το οποίο βρίσκεται παρά την πλατεία Βασιλέως Παύλου, πλησίον του κεντρικού αστυνομικού σταθμού.

Εκτός από τους ταχυδρομικούς κώδικες των Λειβαδιών, το νέο περιφερειακό ταχυδρομικό γραφείο θα εξυπηρετεί τους πολίτες που διαμένουν σε ταχυδρομικούς κώδικες της Ορόκλινης και της τουριστικής της περιοχής, της Πύλας και της τουριστικής της περιοχής, των Κελιών και Τρούλλων (7060 Λειβάδια, 7040 Ορόκλινη, 7041 τουριστική περιοχή Ορόκλινης, 7080 Πύλα, 7081 τουριστική περιοχή Πύλας, 7503 Κελιά, 7505 Τρούλλοι).

Δεν προχώρησε η «Παμπούλα»

——————————————-

Η λειτουργία του Περιφερειακού Ταχυδρομικού Γραφείου Λειβαδιών κρίθηκε αναγκαία προς εξυπηρέτηση του κοινού που δεν διαμένει εντός των δημοτικών ορίων Λάρνακας, σε μια προσπάθεια να αποσυμφορηθεί το κεντρικό ταχυδρομείο της πόλης, το οποίο παρά τις προσπάθειες που καταβλήθηκαν τα τελευταία χρόνια, δεν έγινε κατορθωτή η μεταστέγασή του σ’ ένα πιο κατάλληλο χώρο και κτήριο.

Το υφιστάμενο κεντρικό Επαρχιακό Ταχυδρομικό Γραφείο Λάρνακας βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, όπου οι χώροι στάθμευσης είναι σχεδόν ανύπαρκτοι, γεγονός που δημιουργεί πολλά προβλήματα και ταλαιπωρία στο κοινό ως προς την πρόσβασή του. Περαιτέρω, το υφιστάμενο κτήριο του ταχυδρομείου είναι μεγάλης ηλικίας και στενάχωρο, εξού και αδυνατεί ν’ ανταποκριθεί πλήρως στις αυξανόμενες ανάγκες της εποχής, λαμβάνοντας υπόψη και την κατακόρυφη αύξηση του πληθυσμού.

Θυμίζουμε, ότι από το 2022 ο τότε υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Γιάννης Καρούσος είχε ανακοινώσει ότι ξεκίνησε η διερεύνηση, σε συνεργασία με όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες και τμήματα, της δυνατότητας αξιοποίησης χώρου στην περιοχή «Παμπούλας», στη Λάρνακα, για ανέγερση ιδιόκτητων κτηρίων που θα στέγαζαν κυβερνητικές υπηρεσίες, με προοπτική στο ισόγειο των νέων κτηρίων να μεταστεγαστεί το επαρχιακό ταχυδρομικό γραφείο της πόλης.

Ωστόσο, η προσπάθεια αυτή, που ήταν στο πλαίσιο μιας ευρύτερης προσπάθειας αξιοποίησης της εν λόγω περιοχής η οποία για χρόνια παραμένει αναξιοποίητη, δεν καρποφόρησε.

 

Send this to a friend