Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ Το UCLan Κύπρου και το Cyprus rTMS υπέγραψαν Μνημόνιο συνεργασίας και Κατανόησης (MoU) με στόχο την ενίσχυση της συνεργασίας στους τομείς της εκπαίδευσης, της κατάρτισης και της έρευνας
Το UCLan Κύπρου και το Cyprus rTMS υπέγραψαν Μνημόνιο συνεργασίας και Κατανόησης (MoU) με στόχο την ενίσχυση της συνεργασίας στους τομείς της εκπαίδευσης, της κατάρτισης και της έρευνας

Το UCLan Κύπρου και το Cyprus rTMS υπέγραψαν Μνημόνιο συνεργασίας και Κατανόησης (MoU) με στόχο την ενίσχυση της συνεργασίας στους τομείς της εκπαίδευσης, της κατάρτισης και της έρευνας

Το UCLan Cyprus και το Cyprus rTMS, σημείωσαν μια σημαντική συνεργασία, με την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας (MoU), με στόχο την προώθηση της συνεργασίας στους τομείς της εκπαίδευσης, της κατάρτισης και της έρευνας.

Η τελετή υπογραφής εδραίωσε τη δέσμευση των οργανισμών για την προώθηση των πρακτικών ψυχικής υγείας και της γνώσης.

Στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στο UCLan Cyprus, ήταν παρόντες ο Δρ. Νέαρχος Πασπαλλής, Επικεφαλής της Σχολής Επιστημών του UCLan Κύπρου, και ο Δρ. Γιώργος Μικελλίδης, Διευθυντής του Cyprus rTMS, ως υπογράφοντες του Μνημονίου.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν επίσης η Δρ Λίλια Ψάλτα, Υπεύθυνη Μαθημάτων του προγράμματος MSc in Forensic Psychology και η Δρ Βασιλική Χριστοδούλου, Συντονίστρια της Πρακτικής Εμπειρίας του προγράμματος MSc in Forensic Psychology.

Ο Δρ Νέαρχος Πασπαλλής δήλωσε ότι « Το Πανεπιστήμιο εκτιμά ιδιαίτερα τις συνεργασίες με τον κλάδο, καθώς αυτές παρέχουν ευκαιρίες και στις δύο πλευρές να αναπτύξουν τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους. Αυτή η συγκεκριμένη συνεργασία είναι σημαντική καθώς παρέχει οφέλη και στα δύο μέρη:

Οι σπουδαστές στο UCLan Cyprus θα έχουν πρόσβαση στη μάθηση πάνω σε μεθόδους αιχμής που χρησιμοποιούνται στη νευροψυχιατρική. Και το προσωπικό του rTMS θα έχει την ευκαιρία να συνεργαστεί με το προσωπικό και τους φοιτητές από το UCLan Cyprus που μπορούν να βοηθήσουν στην υποστήριξη και περαιτέρω ενημέρωση της πρακτικής τους από την άποψη της ψυχολογίας.

Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό, αυτή η συνεργασία ευθυγραμμίζεται με το όραμά μας να συνεισφέρουμε στην κοινότητα και ενισχύει τη συνεχή προσπάθειά μας για την προαγωγή της ψυχικής υγείας. ”

Ο Δρ Μικελλίδης εξέφρασε ότι « Η δέσμευσή μας εκτείνεται πέρα από την απλή εφαρμογή τεχνολογίας αιχμής. Είμαστε αφοσιωμένοι στην προώθηση της συνεργασίας και στην προώθηση της έρευνας στον τομέα της νευροψυχιατρικής. Μέσω συνεργασιών όπως αυτή, στοχεύουμε όχι μόνο να παρέχουμε ανακούφιση σε όσους υποφέρουν από διάφορες παθήσεις ψυχικής υγείας αλλά και να συμβάλουμε στην επιστημονική κατανόηση και θεραπεία αυτών των διαταραχών.

Με την υποστήριξη αξιόπιστων ιδρυμάτων όπως το UCLan Cyprus, είμαστε σίγουροι για την ικανότητά μας να κάνουμε ουσιαστικά βήματα προς τη βελτίωση της ζωής των ατόμων στην κοινότητά μας και όχι μόνο».

Η Δρ. Λίλια Ψάλτα, εκπροσωπώντας το UCLan Κύπρου, σημείωσε κοινό ενδιαφέρον μεταξύ των δύο οργανισμών για την εφαρμογή της καινοτόμου έρευνας και γνώσης στον τομέα της νευροψυχιατρικής και της Ψυχικής Υγείας γενικότερα. Εξέφρασε την ικανοποίησή της για το συλλογικό εγχείρημα, τονίζοντας τις πιθανές συνέργειες μεταξύ Cyprus rTMS και UCLan Cyprus.

Το Μνημόνιο Συνεργασίας σηματοδοτεί μια γέφυρα μεταξύ της επαγγελματικής εξειδίκευσης του Cyprus rTMS στην ψυχική υγεία και την ψυχιατρική και την ακαδημαϊκή αριστεία του UCLan Cyprus, δημιουργώντας μια πλατφόρμα για αμοιβαία ανάπτυξη και πρόοδο στην έρευνα και την πρακτική.

Η Δρ. Βασιλική Χριστοδούλου εξέφρασε την υποστήριξή της για μια γόνιμη συνεργασία μεταξύ του Cyprus rTMS, με στόχο τη δημιουργία ευκαιριών για την πρακτική εμπειρία των φοιτητών. Τόνισε τη σημασία των σπουδαστών και του προσωπικού να κατανοήσουν σε βάθος τις καινοτομίες στον τομέα της ψυχιατρικής και να διερευνήσουν τις αναδυόμενες συνέργειες μεταξύ καινοτόμων μεθοδολογιών και ψυχολογικών παρεμβάσεων.
Η συμφωνία μεταξύ του UCLan Cyprus και του Cyprus rTMS είναι έτοιμη να προσφέρει νέους δρόμους για καινοτομία, έρευνα και μεταφορά γνώσης σχετικά με το θέμα της εκπαίδευσης ψυχικής υγείας, της πρόληψης και της θεραπείας.

Οι συλλογικές προσπάθειες θα είναι επωφελείς για τους φοιτητές και των δύο ιδρυμάτων, αλλά θα υποστηρίξουν επίσης την ευρύτερη κοινωνική ευημερία αντιμετωπίζοντας κρίσιμες προκλήσεις ψυχικής υγείας μέσω καινοτόμων προσεγγίσεων.

Το UCLan Cyprus, ένα κορυφαίο βρετανικό εκπαιδευτικό ίδρυμα, προσφέρει στα άτομα μια μοναδική ευκαιρία να βελτιώσουν τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους σε τρέχοντα θέματα, πρακτικές και τάσεις της επιστήμης, της μηχανικής, του δικαίου και των επιχειρήσεων, μέσα από το ευρύ φάσμα των προγραμμάτων του.

Το UCLan Cyprus δεσμεύεται περαιτέρω στην ανάπτυξη και εφαρμογή κοινωνικών πρωτοβουλιών μέσω των προγραμμάτων και των ερευνητικών του έργων.

Send this to a friend