Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ Συνάντηση του ΣΕΛΚ Λάρνακας – Αμμοχώστου στο Μακένζι
Συνάντηση του ΣΕΛΚ Λάρνακας – Αμμοχώστου στο Μακένζι

Συνάντηση του ΣΕΛΚ Λάρνακας – Αμμοχώστου στο Μακένζι

Στις 26/02/2024, η Συντονιστική Επιτροπή του ΣΕΛΚ Λάρνακας – Αμμοχώστου, προσκάλεσε τα Μέλη της στο εστιατόριο Rebuke στο Μακένζι Λάρνακας για την κοπή της Βασιλόπιττας του Νέου Έτους 2024.

Την εκδήλωσε τίμησε με την παρουσία του ο Υπουργός Οικονομικών κύριος Μάκης Κεραυνός , ενώ παρευρέθηκαν ο πρώην Υπουργός Υγείας κύριος Μιχάλης Χατζηπαντέλας και ο πρώην Υφυπουργός  Καινοτομίας κύριος Φίλιππος Χαζτηζαχαρίας, οι οποίοι παρευρέθηκαν με την ιδιότητά τους ως Μέλη του ΣΕΛΚ.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Συντονιστικής Επιτροπής Λάρνακας – Αμμοχώστου, κύριο Αλέξανδρο Α. Αναστασίου, το 2024, προβλέπετε να είναι ένα έτος αβεβαιότητας  για την Κυπριακή Οικονομία, παρά τους θετικούς ρυθμούς που καταγράφει.


Δυστυχώς, σύμφωνα με τον κύριο Αναστασίου οι γεωπολιτικές εξελίξεις, τα αυξημένα επιτόκια, τα θέματα προσωπικού και οι πληθωριστικές πιέσεις, αποτελούν τις κύριες πηγές αβεβαιότητας της Οικονομίας με απρόβλεπτες συνέπειες.

Επιπρόσθετα, σύμφωνα με τον κύριο Αναστασίου, ο συνεχιζόμενος Πόλεμος Ρωσίας – Ουκρανίας για δεύτερο έτος, ο Πόλεμος της Γάζας και η συνεχιζόμενη υγειονομική κρίση, δημιουργούν αρνητικές επιπτώσεις στην Παγκόσμια Οικονομία, ενώ τόνισε ότι ο  κλάδος των Υπηρεσιών πλήρωσε και πληρώνει βαρύ τίμημα, αφού όλοι οι Επιχειρηματίες έχουν επηρεαστεί αρνητικά.

Ο κύριος Αναστασίου, διαβεβαίωσε τον Υπουργό Οικονομικών ότι η Συντονιστική Επιτροπή σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών, θα συνεχίσει τον εποικοδομητικό της ρόλο, προβάλλοντας εισηγήσεις, έτσι ώστε η Χώρα μας να συνεχίσει την παροχή Υψηλού Επιπέδου Υπηρεσιών, με σκοπό να παραμένει ανταγωνιστική στην Παγκόσμια Οικονομία.

Ο κύριος Υπουργός, αφού έλαβε το λόγο, ευχαρίστησε την Συντονιστική Επιτροπή για την πρόσκληση και αφού συμφώνησε με τις επισημάνσεις του Προέδρου της Συντονιστικής Επιτροπής, τόνισε ότι  η Κυβέρνηση, αξιολογεί την κατάσταση της Οικονομίας και λαμβάνει τα απαραίτητα μέτρα στήριξης, ενώ τόνισε την σημασία της συμβολής του ΣΕΛΚ σε οικονομικά θέματα.

Τέλος, ο Υπουργός Οικονομικών μαζί με τον Πρόεδρο της Επιτροπής, ευχήθηκαν σε όλους του παρευρισκόμενους κάθε καλό σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν άνω των 70 Μελών του ΣΕΛΚ από την Λάρνακα και την Ελεύθερη Αμμόχωστο, ενώ τίμησαν με την παρουσίας τους  ο Επαρχιακός Διευθυντής του Φόρου Εισοδήματος Λάρνακας και Αμμοχώστου.

 

Send this to a friend