Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Πραγματοποιήθηκε η δημόσια παρουσίαση το έργο του Παττίχειου Πάρκου, μπροστά σε μεγάλο αριθμό διαμαρτυρόμενων δημοτών, στην πλειοψηφία τους κατοίκων της γύρω περιοχής, στον Πολυδύναμο Πολυχώρο του Δήμου Λάρνακας.

Οι πολίτες εξέφρασαν την αποφασιστικότητά τους να σταματήσουν τις εργασίες που εκτελούνται, εξού και σε κάποια σημεία της παρουσίασης υπήρξε ένταση.

Στην παρουσίαση του έργου έδωσε το παρών της και αντιπροσωπεία του Κινήματος Οικολόγων. Οι διαμαρτυρόμενοι έκαναν λόγο για καταστροφή του περιβάλλοντος σε μια περιοχή που εμπίπτει στο Δίκτυο Natura 2000, γι’ αυτό και ζήτησαν την αναστολή των εργασιών και ταυτόχρονα τη διενέργεια μελέτης επιπτώσεων για το περιβάλλον καθώς και μελέτη οικολογικής αξιολόγησης.

Ο πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων Γιώργος Περδίκης χαρακτήρισε την περιοχή του Παττίχειου Πάρκου ως «έναν ευρωπαϊκό χώρο προστασίας της φύσης», προσθέτοντας ότι με βάση τη νομοθεσία έπρεπε να είχε γίνει πλήρης μελέτη επιπτώσεων στο περιβάλλον και οικολογική αξιολόγηση προτού ξεκινήσουν τα έργα.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας ανέφερε πως έχουν καταγραφεί όλες οι απόψεις των διαμαρτυρομένων και ήδη έχει επικοινωνήσει με το Τμήμα Περιβάλλοντος και ζήτησε γραπτώς τη θέση του, κατά πόσο θα έπρεπε να είχε προηγηθεί μελέτη επιπτώσεων στο περιβάλλον.

Σήμερα στις 3.30 το μεσημέρι έχει ορισθεί εκτάκτως ανοικτή συνεδρία του Δημοτικού Συμβουλίου για το όλο θέμα.

 

«Ξεκρέμαστοι» παραμένουν οι ακρίτες κάτοικοι της Αθηένου σε σχέση με νευραλγικής σημασίας θέματα υγείας. Το Κέντρο Υγείας της περιοχής τους εξακολουθεί να υπολειτουργεί αφού δεν είναι κατάλληλα στελεχωμένο με ιατρικό προσωπικό, ενώ ούτε σταθμός ασθενοφόρων λειτουργεί για την έγκαιρη μεταφορά ασθενών στο νοσοκομείο.

Ο δήμαρχος Κυριάκος Καρεκλάς είχε την περασμένη Παρασκευή  συνάντηση στο Υπουργείο Υγείας με τον νέο υπουργό Μιχάλη Δαμιανό, στην παρουσία της γενικής διευθύντριας Χριστίνας Γιαννάκη.

Ο κ. Καρεκλάς εξέφρασε την απογοήτευση των κατοίκων της Αθηένου για την αντιμετώπιση που τυγχάνει ο ακριτικός δήμος σε θέματα υγείας, κάνοντας αναφορά στον μη προγραμματισμό και την συνεχιζόμενη λανθασμένη χρήση του Κέντρου Υγείας Αθηένου, ενός οικοδομήματος που κόστισε στο κράτος τέσσερα εκατομμύρια ευρώ, ολοκληρώθηκε πριν από τρία χρόνια, αλλά παραμένει σε σχετική αδράνεια παρά τις κατά καιρούς υποσχέσεις που δόθηκαν.

Επιπλέον, ο Κυριάκος Καρεκλάς επανέφερε το αίτημα για δημιουργία κατάλληλου χώρου στο τοπικό κέντρο υγείας που να λειτουργεί ως μόνιμος σταθμός ασθενοφόρων. Όπως τόνισε έχουν χαθεί ζωές εξαιτίας της καθυστέρησης στην εξυπηρέτηση ασθενών από ασθενοφόρο. Ένα άλλο θέμα που έθεσε ο Δήμαρχος στον Υπουργό Υγείας είναι η εξυπηρέτηση της περιοχής με γιατρό κατά τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες.

Ο Υπουργός και η Γενική Διευθύντρια ανέφεραν ότι κατανοούν τα προβλήματα, με την κ. Γιαννάκη να δεσμεύεται ότι θα συζητήσει τα θέματα με το διοικητικό συμβούλιο του ΟΚΥπΥ και ακολούθως θα διευθετηθεί και επίσκεψη του Υπουργού Υγείας στην Αθηένου, σε μια προσπάθεια να δοθεί ώθηση στην επίλυση των προβλημάτων αυτών.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Send this to a friend