Home ΛΑΡΝΑΚΑ Συνάντηση Δήμαρχου Αθηένου με τον Υπουργού Υγείας για τα θέματα υγείας του ακριτικού Δήμου
Συνάντηση Δήμαρχου Αθηένου με τον Υπουργού Υγείας  για τα θέματα υγείας του ακριτικού Δήμου

Συνάντηση Δήμαρχου Αθηένου με τον Υπουργού Υγείας για τα θέματα υγείας του ακριτικού Δήμου

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ       

«Ξεκρέμαστοι» παραμένουν οι ακρίτες κάτοικοι της Αθηένου σε σχέση με νευραλγικής σημασίας θέματα υγείας. Το Κέντρο Υγείας της περιοχής τους εξακολουθεί να υπολειτουργεί, αφού δεν είναι κατάλληλα στελεχωμένο με ιατρικό προσωπικό, ενώ ούτε σταθμός ασθενοφόρων λειτουργεί για την έγκαιρη μεταφορά ασθενών στο νοσοκομείο.

Ο δήμαρχος Κυριάκος Καρεκλάς είχε την περασμένη Παρασκευή (23/2) συνάντηση στο Υπουργείο Υγείας με τον νέο υπουργό Μιχάλη Δαμιανό, στην παρουσία της γενικής διευθύντριας Χριστίνας Γιαννάκη.


Ο κ. Καρεκλάς εξέφρασε την απογοήτευση των κατοίκων της Αθηένου για την αντιμετώπιση που τυγχάνει ο ακριτικός δήμος σε θέματα υγείας, κάνοντας αναφορά στον μη προγραμματισμό και την συνεχιζόμενη λανθασμένη χρήση του Κέντρου Υγείας Αθηένου, ενός οικοδομήματος που κόστισε στο κράτος τέσσερα εκατομμύρια ευρώ, ολοκληρώθηκε πριν από τρία χρόνια, αλλά παραμένει σε σχετική αδράνεια παρά τις κατά καιρούς υποσχέσεις που δόθηκαν.

Επιπλέον, ο Κυριάκος Καρεκλάς επανέφερε το αίτημα για δημιουργία κατάλληλου χώρου στο τοπικό κέντρο υγείας που να λειτουργεί ως μόνιμος σταθμός ασθενοφόρων προς εξυπηρέτηση της ευρύτερης περιοχής.

Όπως τόνισε στον υπουργό, έχουν χαθεί ζωές εξαιτίας της καθυστέρησης στην εξυπηρέτηση ασθενών από ασθενοφόρο, με τους οικείους των ανθρώπων αυτών να εκφράζουν σφοδρά παράπονα. Σημείωσε, δε, ότι η δημιουργία σταθμού ασθενοφόρων στην περιοχή της Αθηένου θα μειώσει σε μεγάλο βαθμό αυτούς τους κινδύνους.

Μην αρρωστήσετε τις αργίες

—————————————-

Ένα άλλο θέμα που έθεσε ο Δήμαρχος Αθηένου στον Υπουργό Υγείας είναι η εξυπηρέτηση της περιοχής με γιατρό κατά τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ.Καρεκλάς, όταν κάποιος δημότης Αθηένου αρρωστήσει τα Σαββατοκύριακα ή τις αργίες, είναι αδύνατο να βρει γιατρό για να εξυπηρετηθεί, ενώ σε σοβαρά περιστατικά κινδυνεύουν ζωές. Οι κάτοικοι δικαιολογημένα φωνάζουν κι εκφράζουν παράπονα.

Ο Δήμαρχος Αθηένου ζήτησε την ουσιαστική παρέμβαση του Υπουργού Υγείας, ώστε επιτέλους να δοθούν λύσεις στα τρία υπό αναφορά ζητήματα. Κάλεσε, μάλιστα, τον κ.Δαμιανό όπως επισκεφθεί την Αθηένου για να δει επί τόπου την κατάσταση με το Κέντρο Υγείας.

Ο Υπουργός και η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας ανέφεραν ότι κατανοούν τα προβλήματα, με την κ.Γιαννάκη να δεσμεύεται ότι θα συζητήσει τα θέματα που ταλαιπωρούν την Αθηένου με το διοικητικό συμβούλιο του ΟΚΥπΥ στην επόμενη του συνεδρία.

Ακολούθως θα διευθετηθεί κι επίσκεψη του Υπουργού Υγείας στην Αθηένου, σε μια προσπάθεια να δοθεί ώθηση στην επίλυση των προβλημάτων αυτών.

Send this to a friend