Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Στην τελική ευθεία βρίσκονται τα έργα αποκατάστασης και συντήρησης της διατηρητέας αποβάθρας, παρά τη μαρίνα Λάρνακας.

Η διαχειρίστρια εταιρεία, Kition Ocean Holdings, ανακοίνωσε ότι βρίσκεται στο τελικό στάδιο η παράδοση του πρώτου σημαντικού ορόσημου, όπως το χαρακτηρίζει, στο πλαίσιο της ενιαίας ανάπτυξης λιμανιού και μαρίνας, που είναι η αναβάθμιση της ιστορικής ξύλινης διατηρητέας αποβάθρας.

Η εταιρεία σημειώνει ότι η πορεία υλοποίησης των εργασιών ανάπλασης και δομικής ενίσχυσης της διατηρητέας αποβάθρας, βάσει της πολεοδομικής και οικοδομικής άδειας, πρόκειται να παραδοθεί εντός του συμφωνηθέντος χρονοδιαγράμματος, δηλαδή τον ερχόμενο Απρίλιο, παρόλο που η παράδοση του συγκεκριμένου έργου έχει ήδη πάρει αρκετές αναβολές.

 

Ολοκληρώθηκε και παραδόθηκε το δεύτερο από μια σειρά αντιπλημμυρικών έργων του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Λάρνακας.

Ο πρόεδρος του ΣΑΛ, δήμαρχος Ανδρέας Βύρας, συνοδευόμενος από τον διευθυντή του συμβουλίου, Άγγελο Χατζηχαραλάμπους, επισκέφθηκαν την περιοχή του Αγίου Λαζάρου και επιθεώρησαν το νέο αντιπλημμυρικό έργο, το οποίο υλοποιήθηκε με την συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε ποσοστό 85%.

Οι εργασίες  ξεκίνησαν στις 21 Φεβρουαρίου 2023, περιλαμβάνουν την κατασκευή συστήματος όμβριων υδάτων που εξυπηρετούν την λεκάνη μέρους της λεωφόρου Φανερωμένης, στη Λάρνακα.

Μέσα στα πλαίσια του συμβολαίου αυτού, αξίας σχεδόν δύο εκατομμυρίων ευρών, κατασκευάστηκαν αγωγοί όμβριων υδάτων 1,879 χλμ.

Επιπρόσθετα, το ΣΑΛ έχει προχωρήσει σε προκήρυξη ανοικτού διαγωνισμού με στόχο την ασφαλτόστρωση των επηρεαζόμενων από το έργο δρόμων το συντομότερο.

 

Send this to a friend