Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Κύπρος: Αυτοί είναι οι πιο ακριβοπληρωμένοι κρατικοί αξιωματούχοι
Κύπρος: Αυτοί είναι οι πιο ακριβοπληρωμένοι κρατικοί αξιωματούχοι

Κύπρος: Αυτοί είναι οι πιο ακριβοπληρωμένοι κρατικοί αξιωματούχοι

Ο Γενικός και ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας, ο Πρόεδρος και οι Δικαστές του Ανωτάτου Δικαστηρίου και ο Πρόεδρος και οι Δικαστές του Ανωτάτου Συνταγματικού Δικαστηρίου είναι οι πιο ακριβοπληρωμένοι κρατικοί αξιωματούχοι στην Κύπρο, σε ό,τι αφορά την ετήσια μισθοδοσία τους με τις ετήσιες απολαβές τους να φτάνουν τις €114.491.

Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το Γενικό Λογιστήριο της Δημοκρατίας, οι συνολικές καθαρές απολαβές των εν λόγω αξιωματούχων υπερβαίνουν τις συνολικές ετήσιες απολαβές του αρχηγού του κράτους, του Προέδρου της Δημοκρατίας, οι οποίες ανέρχονται στις 114.039 ευρώ.

Ακολουθούν ο Πρόεδρος και τα μέλη του Εφετείου με ετήσιες απολαβές €103.415. Την τέταρτη μεγαλύτερη ετήσια μισθοδοσία παρουσιάζει η Πρόεδρος της Βουλής, η δεύτερη τη τάξει αξιωματούχος, με €92.731, ενώ την πέμπτη μεγαλύτερη μισθοδοσία καταγράφει ο Πρόεδρος Επαρχιακού Δικαστηρίου με ετήσιες απολαβές €92.332.

Ψηλές ετήσιες απολαβές παρουσιάζονται και για τον Επίτροπο Εποπτείας Υγείας και για τον Πρόεδρο της Επιτροπής Προστασίας Ανταγωνισμού αμφότεροι με €91.440, ενώ πάνω από το όριο των €90.000 βρίσκεται και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Δημόσιας Υπηρεσίας (€90.572).

Ο ετήσιος καθαρός μισθός ανεξάρτητων αξιωματούχων, όπως ο Γενικός Ελεγκτής και ο Γενικός Λογιστής της Δημοκρατίας ανέρχεται σε €89.147, επίπεδο στο οποίο βρίσκονται επίσης οι Γενικοί Διευθυντές Υπουργείων, ο Γενικός Διευθυντής της Βουλής, ο Αρχηγός της Αστυνομίας, ο Διοικητής της ΚΥΠ και ο Αρχιπρωτοκολλητής.

Οι ετήσιες καθαρές απολαβές των Υπουργών και Υφυπουργών ανέρχονται σε €75.674, ενώ οι απολαβές των βουλευτών και θρησκευτικών εκπροσώπων ανέρχονται σε €65.100.

Τη χαμηλότερη καθαρή ετήσια μισθοδοσία αξιωματούχου έχει ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Προέδρου της Δημοκρατίας με €41.155.

Το Γενικό Λογιστήριο σημειώνει ότι οι ετήσιες απολαβές βασίστηκαν στην μισθοδοσία του Φεβρουαρίου του 2024.

ΚΥΠΕ

Send this to a friend