Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Τ/κ ΜΜΕ: T/κ δέχτηκαν επίθεση από ομάδα Ε/κ στο Τρόοδος- Τι απαντά η Αστυνομία
Τ/κ ΜΜΕ: T/κ δέχτηκαν επίθεση από ομάδα Ε/κ στο Τρόοδος- Τι απαντά η Αστυνομία

Τ/κ ΜΜΕ: T/κ δέχτηκαν επίθεση από ομάδα Ε/κ στο Τρόοδος- Τι απαντά η Αστυνομία

Τουρκοκυπριακά ΜΜΕ ισχυρίζονται ότι μέσα στο Σαβατοκυρίακο 8 Τουρκοκύπριοι  δέχτηκαν επίθεση από μια ομάδα Ε/κ  στο Τρόοδος.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με την Kibris Postasi (19/2/24), οι Τουρκοκύπριοι δέχθηκαν επίθεση γύρω στις 15:30 της Κυριακής (18/02), στον εκδρομικό χώρο Πλατανιών.

Oι Τ/κ που μίλησαν στο Τουρκικό Πρακτορείο ΤΑΚ είπαν ότι «μια παρέα 5-6 ατόμων ηλικίας 25-35 ετών έπιναν αλκοόλ και κουβέντιαζαν. Η επιθετική ομάδα έκανε αρχικά χειρονομίες προς τα οχήματα και όταν είδαν τους νεαρούς να στέκονται 200 ​​μέτρα μακριά να βγαίνουν από τα οχήματά τους, άρχισαν να περπατούν προς το μέρος τους».

Οι νεαροί Τ/κι, που δεν είχαν μαντέψει ότι θα δεχτούν επίθεση μέχρι εκείνη τη στιγμή, παρατήρησαν ότι καθώς πλησίαζε ο αυξανόμενος αριθμός των επιτιθέμενων, είχαν στα χέρια  τους πέτρες και ξύλα, μερικά από τις οποία ήταν τυλιγμέναμε την ελληνική σημαία. Ένας από τους δράστες , πλησίασε έναν από τους νεαρούς Τ/κ  που φορούσαν ρούχα με το έμβλημα της Γαλατασαράι και γρονθοκόπησε το έμβλημα. Ένας άλλος νεαρός τραυματίστηκε με γροθιές και πέτρες».

«Μετά από μια καταδίωξη στη δασώδη περιοχή, ένας Τ/κ βρήκε έναν από τους φίλους του και συνέχισε να τρέχει και βγήκε στο δρόμο. Οι νεαροί πήγαν σε ένα εστιατόριο και συνδέθηκαν στο διαδίκτυο και βρήκαν ο ένας τον άλλον τηλεφωνώντας στους φίλους τους που εργάζονταν επίσης στα νότια, καθώς είχαν κινητό τηλέφωνο με γραμμή Η.Β.

Στο μεταξύ, ένας από τους νεαρούς που δέχτηκε επίθεση σταμάτησε μια γυναίκα οδηγό που περνούσε, της είπε για την άσχημη εμπειρία και ζήτησε βοήθεια. ‘’Αν και η γυναίκα τράβηξε το αυτοκίνητό της στην άκρη, άναψε τα φλας της και είπε ότι θα καλέσει την αστυνομία, δεν κάλεσε και έφυγε γρήγορα από το σημείο’’, είπε»

Συμφωνα με το δημοσίευμα, «οι 8 νεαροί επέστρεψαν έντρομοι στο βορρά και είπαν στις οικογένειές τους το περιστατικό». Ακολούθως πήγαν στο νοσοκομείο Burhan Nalbantoğlu των κατεχομένων όπου έτυχαν περίθαλψης.

Το SigmaLive  επικοινώνησε με τον Εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομίας για διασταύρωση των πληροφοριών. Ο κ. Χρηστος Ανδρέρου είπε πως μέχρι στιγμής δεν έγινε καμία καταγγελία για το συγκεκριμένο περιστατικό.

Πηγή: Sigmalive

Send this to a friend