Home ΛΑΡΝΑΚΑ Ένας παραμελημένος μικρός θησαυρός στη Λάρνακα
Ένας παραμελημένος μικρός θησαυρός στη Λάρνακα

Ένας παραμελημένος μικρός θησαυρός στη Λάρνακα

Γράφει η Θεοδοσία Αποστόλου

Στη Λάρνακα υπάρχουν αρκετοί ανεκμετάλλευτοι θυσαυροί, ένας απο αυτούς είναι και το μικρό μουσείο Φυσικής Ιστορίας εντός του Δημοτικού Κήπου της Λάρνακας. Ας καθορίσουμε πρώτα γιατί θεωρώ ότι το μουσείο αυτό έχει μείνει σε αδράνεια και δεν έχει εκμεταλλευτεί καταλλήλως τα τελευταία 20 και πλέον χρόνια.

Πρόκειται για ένα μικρό σε έκταση μουσείο στην καρδία του Δημοτικού Κήπου της Λάρνακας το οποίο θα θυμόμαστε όλοι απο τα παιδικά μας χρόνια και τις επισκέψεις που κάναμε με τα σχολεία μας. Μέσα φιλοξενεί χλωρίδα και πανίδα από την Κύπρο καθώς και ενδημικά είδη, πετρώματα και φυσικούς θησαυρούς που μπορεί να συναντήσει κανείς στο νησί μας.

Στο δια ταύτα

Ενώ έγινε μια καλή προσπάθεια με το Αρχαιολογικό Μουσείο της πόλης το μικρό αυτό μουσείο έχει αφεθεί σε μια άλλη εποχή ενώ θα μπορούσε να αποτελέσει πόλο έλξης εάν γίνονταν σε αυτό οι απαραίτητες προσαρμογές στην νέα τεχνολογικά προηγμένη εποχή.

Άρα κρατάμε ως δεδομένο την αναδιαμόρφωση του χώρου και τη προσθήκη νέων εμπειριών για τους επισκέπτες και τα παιδιά. Άλλο ένα προβληματικό σημείο για την λειτουργία του μικρού αυτού μουσείο είναι το πρόγραμμα ωραρίου του αφού παραμένει ανοικτό κυρίως πρωινές ώρες έτσι δεν δίνεται η δυνατότητα στους μικρούς επισκέπτες του πάρκου κατά τις απογευματινές ώρες να κάνουν την επίσκεψή τους στον μαγικό κόσμο της φύσης.

Η διεκδίκηση της πολιτιστικής πρωτεύουσας δεν πρέπει να παραμείνει στις βραβεύσεις και στις εκδηλώσεις, αλλά να αποδείξουμε με τις πράξεις μας και με την αξιοποίηση των πόρων της πόλης ότι στη Λάρνακα υπάρχει πολιτισμός κάθε μέρα και ώρα. Φτάνει να υπάρχει συλλογικότητα και κοινό όραμα.

Send this to a friend