Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Τέμενος σε στρατιωτική ζώνη στην κατεχόμενη Κερύνεια
Τέμενος σε στρατιωτική ζώνη στην κατεχόμενη Κερύνεια

Τέμενος σε στρατιωτική ζώνη στην κατεχόμενη Κερύνεια

Τι αναφέρει ο Τουρκοκυπριακός Τύπος

Tμήμα στρατιωτικής ζώνης στον κατεχόμενο Άγιο Γεώργιο της Κερύνεια,ς παραχωρήθηκε στο ΕΒΚΑΦ, για ανέγερση μεστζίντ (μικρού τεμένους), μετέδωσε την Πέμπτη ο τουρκοκυπριακός Τύπος.

Σύμφωνα με την «Μπούγκιουν Κίμπρις», η περιοχή όπου θα ξεκινήσει η ανέγερση του τεμένους, γειτνιάζει με το «στρατιωτικό νεκροταφείο» που βρίσκεται στον κατεχόμενο Άγιο Γεώργιο της Κερύνειας.

Σύμφωνα με το τ/κ δημοσίευμα «μισό στρέμμα γης που ανήκε στη διοίκηση του στρατού ακριβώς δίπλα από το νεκροταφείο, μεταβιβάστηκε στο ΕΒΚΑΦ με απόφαση του υπουργικού συμβουλίου και με την υποσημείωση ότι ευεργέτης θα καλύψει τα έξοδα της ανέγερσης του μεστζίντ».

Ο Αχμέτ Ουϊγκούρ, αδελφός Τούρκου στρατιώτη που έχασε τη ζωή του κατά την εισβολή, αναλαμβάνει τα έξοδα της έξοδα της ανέγερσης του τεμένους, προστίθεται.

Σημειώνεται ότι μέχρι πριν λίγα χρόνια, τόσο στην Τουρκία όσο και στα κατεχόμενα, ο τουρκικός στρατός δεν επέτρεπε τη λειτουργία θρησκευτικών κέντρων και οργανώσεων στις εγκαταστάσεις του. Η απαγόρευση ήρθη σταδιακά μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016.

 

Send this to a friend