Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Σε αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό υψηλής ισχύος, οφείλεται η έκρηξη, που σημειώθηκε χθες τα ξημερώματα έξω από Ιατρικό Κέντρο στην Αραδίππου.

Σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρνακας, ανέφερε ότι η έκρηξη έγινε αντιληπτή γύρω στις 6.30 το πρωί. Από τις εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι η έκρηξη έγινε γύρω στη 1 τα ξημερώματα και από αυτήν προκλήθηκαν ζημιές στην είσοδο του υποστατικού». Πρόσθεσε ότι μέλη του Αστυνομικού Σταθμού Αραδίππου και ο Κλάδος Πυροτεχνουργών του Αρχηγείου Αστυνομίας που μετέβησαν στη σκηνή διαπίστωσαν ότι η έκρηξη οφειλόταν σε αυτοσχέδιο μηχανισμό υψηλής ισχύος».

Ανέφερε ακόμα ότι «έχει ήδη κληθεί στην Αστυνομία ένας εκ των ιδιοκτητών του Ιατρικού Κέντρου όπου έδωσε κατάθεση. Παράλληλα ελέγχονται κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης της περιοχής, για εξασφάλιση μαρτυρίας, που ενδεχομένως να οδηγήσει στην εξιχνίαση του αγνώστου ή των αγνώστων που τοποθέτησαν τον εκρηκτικό μηχανισμό.


 

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας, εξέδωσε χθες διατάγματα αποκλεισμού από τα γήπεδα, μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου, όταν θα αρχίσει η εκδίκαση υπόθεσης εναντίον τριών προσώπων, δύο ηλικίας 28 ετών και ενός 25, από την ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου που συνελήφθησαν για υπόθεση βίας στους αθλητικούς χώρους, πριν από τον ποδοσφαιρικό αγώνα Ανόρθωσης – Απόλλωνα.

Συγκεκριμένα εναντίον τους διερευνώνται αδικήματα που αφορούν πρόληψη και καταστολή της βίας στους αθλητικούς χώρους, συνωμοσία προς διάπραξη πλημελλήματος, μεταφορά αλκοολούχων ποτών και χρήση επικίνδυνων οργάνων.

 

Σε 24ωρη απεργία κατέρχεται στις 27 Φεβρουαρίου το προσωπικό του Τμήματος Εσωτερικής Καθαριότητας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας σ’ ένδειξη διαμαρτυρίας για την υποστελέχωση του τμήματος.

Χθες το πρωί, παρακάθισαν σε έκτακτη γενική συνέλευση, στην παρουσία εκπροσώπων των συντεχνιών, κατά την οποία ανέφεραν τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Όπως λέχθηκε, στο Νοσοκομείο Λάρνακας εργοδοτούνται σήμερα 64 καθαρίστριες, οι οποίες όμως δεν είναι αρκετές για να υποστηρίξουν όλες τις ανάγκες του νοσηλευτηρίου, ειδικά μετά τη λειτουργία και της νέας πτέρυγας. Υποστηρίζουν ότι το Τμήμα Εσωτερικής Καθαριότητας θα πρέπει να στελεχωθεί με τουλάχιστον άλλες 20 καθαρίστριες.

Όπως τόνισαν χαρακτηριστικά, η υποστελέχωση που παρατηρείται στο τμήμα τους δεν τους παρέχει το δικαίωμα ούτε για άδεια ανάπαυσης.

 

 

 

 

Send this to a friend