Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ «Υπερήρωας Γίνε»: Το τραγούδι για τον μικρό Αλκίνοο που «έφυγε» από καρκίνο
«Υπερήρωας Γίνε»: Το τραγούδι για τον μικρό Αλκίνοο που «έφυγε» από καρκίνο

«Υπερήρωας Γίνε»: Το τραγούδι για τον μικρό Αλκίνοο που «έφυγε» από καρκίνο

Για το Ίδρυμα Αλκίνοος Αρτεμίου, η 15η Φεβρουαρίου, η οποία έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου, έχει ιδιαίτερη βαρύτητα, αναφέρεται στην ιστοσελίδα του ιδρύματος. Είναι μια ακόμα υπενθύμιση για το αίσθημα ευθύνης που έχει ως Ίδρυμα να σταθεί δίπλα στα παιδιά με ογκολογικές και αιματολογικές παθήσεις, αλλά και των οικείων τους, κάνοντας τη ζωή τους λίγο καλύτερη.

Γι’ αυτό και έχει επιλέξει τη συγκεκριμένη ημέρα για να παρουσιάσει σε πρώτη προβολή το οπτικογραφημένο τραγούδι «Υπερήρωας Γίνε», σε συνεργασία με το Ίδρυμα Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου. Ένα τραγούδι που γράφτηκε στη μνήμη του Αλκίνοου Αρτεμίου. Ενός αγοριού που στη μνήμη όλων είναι συνώνυμο του θάρρους και της αγάπης. Ενός αγοριού που πάλεψε γενναία με τον καρκίνο για 3 χρόνια και τραγουδούσε ακόμα και όταν του κοβόταν η ανάσα. Που δεν έχασε στιγμή τη θέληση, τη χαρά και την αισιοδοξία του, παραδίδοντας σε όσους τον γνώρισαν μαθήματα ζωής και ας ήταν μόλις μια «στροφή» πριν τα 9 του χρόνια.

Το τραγούδι «Υπερήρωας Γίνε» είναι σε στίχους Μαίριλυν Ζαννέτου και μουσική Ιωάννας Αποστόλου, ενώ η ενορχήστρωση, η οποία έγινε ειδικά για την περίσταση, είναι του Άγγελου Αγγελίδη, καθηγητή στην Ακαδημία της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Κύπρου. Η οπτικογράφηση πραγματοποιήθηκε στο Θέατρο Παλλάς στη Λευκωσία, από τον Γιάννη Σαββίδη και σε ηχογράφηση Ανδρέα Γιωργαλλή.

Σε αυτή συμμετείχαν ο Παντελής Θαλασσινός ως σολίστ, η μπάντα της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Κύπρου υπό τη διεύθυνση του Άγγελου Αγγελίδη, η χορωδία του προγράμματος ΣymphoΠedia με μαθητές του Λοϊζου Λοϊζου υπό τη διδασκαλία του, καθώς επίσης μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Σταυρού με τη στήριξη της δασκάλας τους Νικολέττας Κουντούρη. Όλοι τους έλαβαν μέρος αφιλοκερδώς, με μεγάλο ζήλο, θέλοντας να στηρίξουν έμπρακτα το πολυσήμαντο έργο του Ιδρύματος Αλκίνοος Αρτεμίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το τραγούδι ««Υπερήρωας Γίνε», έχει πλέον καταστεί ο ύμνος του Δημοτικού Σχολείου Σταυρού, στο οποίο φοίτησε ο Αλκίνοος. Ένα τραγούδι που όποιος το σιγοτραγουδήσει, θα αντιληφθεί πως μπορεί με τη σειρά του να μεταμορφωθεί σ΄έναν υπερήρωα αγάπης, στηρίζοντας με όποιον τρόπο μπορεί τα παιδιά που πάσχουν από καρκίνο, καθώς και τις οικογένειές τους.

 

Send this to a friend