Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Εντυπωσιακή άσκηση Πεζοναυτών ΗΠΑ – ΟΥΚάδων: «Σαφές μήνυμα σε αντιπάλους» (βίντεο)
Εντυπωσιακή άσκηση Πεζοναυτών ΗΠΑ – ΟΥΚάδων: «Σαφές μήνυμα σε αντιπάλους» (βίντεο)

Εντυπωσιακή άσκηση Πεζοναυτών ΗΠΑ – ΟΥΚάδων: «Σαφές μήνυμα σε αντιπάλους» (βίντεο)

 

Από 15 Ιανουαρίου έως 09 Φεβρουαρίου 2024, στο πλαίσιο του Προγράμματος Διμερούς Αμυντικής Συνεργασίας μεταξύ Κυπριακής Δημοκρατίας και Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (ΗΠΑ), συνδιοργανώθηκε από την Εθνική Φρουρά (ΕΦ) και τις Ένοπλες Δυνάμεις των ΗΠΑ ( Πλήρωμα Ειδικού Πολέμου Combatant-Craft -SWCC και Πεζοναύτε-SEALS), η ΤΑΜΣ «PROTEAS – 03» με αντικείμενο τη σχεδίαση και εκτέλεση ειδικών επιχειρήσεων.

Αυτή η σχέση χρησιμεύει ως ισχυρός αποτρεπτικός παράγοντας, επιδεικνύοντας ένα ενιαίο μέτωπο ενάντια σε πιθανές απειλές για την περιφερειακή και θαλάσσια ασφάλεια στην περιοχή, όπως αναφέρουν αμερικανικά ΜΜΕ.

«Η συνεργασία μας με την Κυπριακή Ομάδα Υποβρυχίων Καταστροφών στέλνει ένα σαφές μήνυμα στους αντιπάλους μας. Μαζί, στεκόμαστε ως αποφασιστική δύναμη, έτοιμοι να ανταποκριθούμε σε κάθε πρόκληση και να υπερασπιστούμε τα κοινά συμφέροντα των εθνών μας», δήλωσε ο Πλοίαρχος Bill Gallagher,  επικεφαλής του Warfare Group TWO Commodore.

«Δεν είναι απλώς μια συνεργασία. Είναι ένα χωνευτήριο αριστείας. Μέσω κοινών προσπαθειών, ενισχύουμε τις δυνατότητές μας και καθιστούμε σαφές ότι οποιαδήποτε επιθετικότητα θα αντιμετωπιστεί με ταχεία, ανυποχώρητη απάντηση».

Η ένταση αυτών των ασκήσεων αντικατοπτρίζει την ακλόνητη δέσμευση που έχει η Naval Special Warfare να εκπαιδεύει το προσωπικό της ώστε να διασφαλίζει την ετοιμότητα και την ικανότητα να λειτουργεί σε δυναμικά θαλάσσια περιβάλλοντα, όπως σημειώνεται.

«Η διαλειτουργικότητα και η συναδελφικότητα που επιδεικνύονται εδώ υπερβαίνουν τη συμβατική στρατιωτική συνεργασία. Αυτές οι προσωπικές επαναλήψεις εκπαίδευσης όχι μόνο ενισχύουν τις μαχητικές μας ικανότητες, αλλά διασφαλίζουν ότι η σχέση ΗΠΑ και Κύπρου παραμένει σταθερή», ανέφερε ο Διοικητής των Πεζοναυτών

Η Naval Special Warfare Group TWO παράγει, υποστηρίζει και αναπτύσσει τις κορυφαίες δυνάμεις ειδικών θαλάσσιων επιχειρήσεων στον κόσμο για τη διεξαγωγή επιχειρήσεων πλήρους φάσματος και ολοκληρωμένης αποτροπής για την υποστήριξη των εθνικών στόχων των ΗΠΑ .

Send this to a friend