Home ΛΑΡΝΑΚΑ Χωρίς καθαρίστριες το Νοσοκομείο Λάρνακας στις 27 Φεβρουαρίου
Χωρίς καθαρίστριες το Νοσοκομείο Λάρνακας στις 27 Φεβρουαρίου

Χωρίς καθαρίστριες το Νοσοκομείο Λάρνακας στις 27 Φεβρουαρίου

 

 

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Σε 24ωρη απεργία κατέρχεται στις 27 Φεβρουαρίου, το προσωπικό του Τμήματος Εσωτερικής Καθαριότητας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας σ’ ένδειξη διαμαρτυρίας για την υποστελέχωση του τμήματος.

Χθες (15/2) το πρωί, οι καθαρίστριες του νοσοκομείου παρακάθισαν σε έκτακτη γενική συνέλευση, στην παρουσία εκπροσώπων των συντεχνιών, κατά την οποία ανέφεραν τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

 

Όπως λέχθηκε, στο Νοσοκομείο Λάρνακας εργοδοτούνται σήμερα 64 καθαρίστριες, οι οποίες όμως δεν είναι αρκετές για να υποστηρίξουν όλες τις ανάγκες του νοσηλευτηρίου, ειδικά μετά τη λειτουργία και της νέας πτέρυγας. Υποστηρίζουν ότι το Τμήμα Εσωτερικής Καθαριότητας θα πρέπει να στελεχωθεί με τουλάχιστον άλλες 20 καθαρίστριες.

Όπως τόνισαν χαρακτηριστικά, η υποστελέχωση που παρατηρείται στο τμήμα τους δεν τους παρέχει το δικαίωμα ούτε για άδεια ανάπαυσης…

Ανακοίνωση των συντεχνιών ΠΑΣΥΕΚ-ΠΕΟ και ΟΕΚΔΥ-ΣΕΚ αναφέρει ότι η απόφαση για απεργιακά μέτρα ήταν αποτέλεσμα της απροθυμίας του ΟΚΥπΥ να λάβει σοβαρά υπόψη τις ανησυχίες και τις συνεχείς εκκλήσεις των εργαζομένων για διάλογο, με στόχο την επίτευξη συμφωνίας για καλύτερη στελέχωση του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας με ωρομίσθιο προσωπικό, ειδικά στο Τμήμα Εσωτερικής Καθαριότητας.

Είναι ενδεικτικό, αναφέρουν οι συντεχνίες, ότι οι επεκτάσεις στο νοσηλευτήριο της πόλης, με την παράδοση και λειτουργία της νέας πτέρυγας, ολοκληρώθηκαν τον Απρίλιο του 2020. Στην καινούργια πτέρυγα στεγάζονται το φυσιοθεραπευτήριο, τα εξωτερικά ιατρεία, το τμήμα αιμοκάθαρσης, ο σταθμός αιμοληψίας και η τράπεζα αίματος.

Ωστόσο, παρά τις συνεχείς παρεμβάσεις των συνδικαλιστικών οργανώσεων για την ανάγκη στελέχωσης της νέας πτέρυγας με επαρκή αριθμό ωρομίσθιων εργαζομένων, ο ΟΚΥπΥ προχώρησε στην πρόσληψη ενός πολύ μικρού αριθμού καθαριστριών που δεν αρκεί ούτε για τις βασικές εργασίες. «Ο φόρτος εργασίας που αναλαμβάνουν καθημερινά, σε συνδυασμό με την άρνηση του Οργανισμού να εγκρίνει άδειες ανάπαυσης στο Τμήμα Εσωτερικής Καθαριότητας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας, μας αναγκάζουν να προχωρήσουμε στη λήψη δυναμικών μέτρων αντίδρασης», υποστηρίζουν οι συντεχνίες.

Send this to a friend