Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

 

 

Διαδοχικές ποινές φυλάκισης εφτά και πέντε χρόνων επέβαλε χθες,  το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λάρνακας σε νεαρό Ελληνοκύπριο, από την επαρχία Λάρνακας, για υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης ανήλικων κοριτσιών.

Οι ποινές που του επιβλήθηκαν θα συντρέχουν με την 10ετή ποινή φυλάκισης που το ίδιο πρόσωπο ήδη εκτίει για παρόμοιας φύσης υποθέσεις.

Στην παρούσα υπόθεση ο νεαρός κρίθηκε ένοχος με δική του παραδοχή σε συνολικά οκτώ κατηγορίες, οι οποίες αφορούσαν αδικήματα σεξουαλικής κακοποίησης ανήλικης και άγρα παιδιού για σεξουαλικούς σκοπούς.

 

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο της υπόθεσης, τα αδικήματα διαπράχθηκαν σε διαφορετικές ημερομηνίες μεταξύ των ετών 2020-21, στην επαρχία Λάρνακας. Παραπονούμενες στις υποθέσεις αυτές ήταν δύο κορίτσια ηλικίας 13 χρόνων κατά τον επίδικο χρόνο.

Η εκδίκαση της υπόθεσης έγινε κεκλεισμένων των θυρών για προστασία της ταυτότητας των παραπονούμενων ανήλικων κοριτσιών, ενώ για τον ίδιο σκοπό ο χειρισμός της υπόθεσης από πλευράς Αστυνομίας κρατήθηκε μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

 

Στην Κύπρο βρίσκεται από την Κυριακή ο Πρόεδρος της Γερμανίας για επίσημη επίσκεψη κατόπιν πρόσκλησης του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη.

Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη που πραγματοποιεί Γερμανός Πρόεδρος στην Κύπρο από τη σύναψη των διπλωματικών σχέσεων των δυο χωρών. Ο Γερμανός Πρόεδρος αναμένεται σήμερα να

μεταβεί στο Κέντρο υποδοχής Μεταναστών στην Κοφίνου, όπου θα τύχει ενημέρωσης από τον Υπουργό Εσωτερικών.

Ακολούθως θα μεταβεί στο χωριό Λεύκαρα, όπου και θα ξεναγηθεί. Θα ακολουθήσει γεύμα των δυο Προέδρων στο χωριό Κάτω Δρυς, προτού ο Πρόεδρος αναχωρήσει για τη Γερμανία.

 

Στο λιμάνι της Λάρνακας όπου αγκυροβόλησε το πλοίο του Αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού «USS Bataan».

Σύμφωνα με ανακοίνωση από την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Κύπρο, η παρουσία του συγκεκριμένου πλοίου στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου υπογραμμίζει την κοινή δέσμευση ΗΠΑ και Κύπρου, για ασφάλεια και σταθερότητα στη θάλασσα. Παράλληλα, στο πλοίο βρίσκονται ομάδα πεζοναυτών της 26ης Μονάδας Πεζοναυτικών Καταδρομών.

Επίσης να σημειώσουμε ότι στο λιμάνι της πόλης μας βρίσκεται και Γαλλική φρεγάτα.

 

Την πρώτη του επίσκεψη στην Κύπρο και συγκεκριμένα στη Λάρνακα πραγματοποίησε χθες ο Αρχιραβίνος του Ηνωμένου Βασιλείου Εφραίμ Μίρβις.

Η τελετή υποδοχής πραγματοποιήθηκε στο Εβραϊκό Μουσείο Κύπρου και τον υποδέχθηκαν ο Αρχιραβίνος της Κύπρου Αρί Ζήβ Ρασκίν και ο Πρέσβης του Ισραήλ στο νησί Όρεν Ανόλικ. Εκ μέρους του Δήμου Λάρνακας, τον Αρχιραβίνο υποδέχθηκε ο Δημοτικός Σύμβουλος Γιώργος Λακκοτρύπης.

 

Send this to a friend