Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ Για άλλη μια χρονιά το Φιλανθρωπικό Τουρνουά Ανδρέας Γιάλλουρος της Σχολής ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ Μακενδονία στη Λάρνακα δίνει μαθήματα ζωής (βίντεο – φώτο)
Για άλλη μια χρονιά το Φιλανθρωπικό Τουρνουά Ανδρέας Γιάλλουρος της Σχολής ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ Μακενδονία στη Λάρνακα δίνει μαθήματα ζωής (βίντεο – φώτο)

Για άλλη μια χρονιά το Φιλανθρωπικό Τουρνουά Ανδρέας Γιάλλουρος της Σχολής ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ Μακενδονία στη Λάρνακα δίνει μαθήματα ζωής (βίντεο – φώτο)

Της Ειρήνης Αντωνίου

Ρίγη, συγκίνησης αλλά και περηφάνια νιώσαμε, όσοι βρέθηκε χθες και το Σάββατο στο Αθλητικό Κέντρο Κίτιον στη Λάρνακα, στο διήμερο 6ο φιλανθρωπικό τουρνουά της Σχολής «Μακεδονία Τάεκβοντο Αντρέας Γιάλλουρος, όπου μαζί με τους γονείς του μικρού Αντρέα, ο εκπαιδευτής της Σχολής κ. Γιάννης Δημητρίου, διοργάνωσαν για άλλη μια χρονιά εις μνήμη του μικρού πρωταθλητή, που έφυγε μόλις σε ηλικία 13 χρόνων τον Αύγουστο του 2017.

Η όλη εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα της Εθνικής Ομοσπονδίας Τάεκβοντο Κύπρου.
Το μεγάλο αυτό τουρνουά είχε φιλανθρωπικό χαρακτήρα, αφού όλα τα καθαρά έσοδα θα διατεθούν για την ενίσχυση της Παιδοογκολογικής Μονάδας του Μακάριου Νοσοκομείου.


Οι συμμετέχοντες αθλητές ξεπέρασαν τους 450 και προέρχονταν από Κύπρο, Ελλάδα, και Λίβανο και αγωνίστηκαν πρώτα και πάνω απ’ όλα, για τα παιδιά που δίνουν τον δικό τους Αγώνα Ζωής, ενάντια στον καρκίνο και την λευχαιμία.

Η τελετή έναρξης πραγματοποιήθηκε το Σάββατο και σε αυτή παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής κ. Γιώργος Χρυσοστόμου, ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας οι Βουλευτές Λάρνακας κ.κ. Ανδρέας Αποστόλου και Πρόδρομος Αλαμπρίτης, η Πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Γονέων και Φίλων της Παιδοογκολογικής Μονάδας κ. Λουίζα Στεφανίδου και πλήθους κόσμου.

Στον χαιρετισμό του ο Βουλευτής της ΕΔΕΚ Λάρνακας κ. Ανδρέας Αποστόλου, ανέφερε ότι πρέπει να σεβόμαστε πάνω όλα αυτά τα παιδιά και τους ήρωες γονείς τους τονίζοντας, ότι τα αξιώματα είναι προσωρινά, γι’ αυτό ας φροντίσουμε εμείς που τα κατέχουμε όσο χρόνο τα κατέχουμε να αγωνιστούμε για ένα καλύτερο μέλλον για όλα τα παιδιά.

Συγκίνηση και δέος προκάλεσε στην ομιλία της η μητέρα του μικρού Αντρέα Φρόσω Γιάλλουρου, η οποία δίνει καθημερινά μαθήματα ζωής και ένα ηχηρό μήνυμα για τους μικρούς ήρωες που παλεύουν καθημερινά πίσω από τις κλειστές πόρτες των νοσηλευτηρίων.

Ας ευχηθούμε και εμείς με τη σειρά μας συγχαρητήρια και ένα μεγάλο μπράβο σ’ αυτούς όλους τους ανθρώπους που δούλεψαν γι’ αυτό τον ιερό σκοπό.

Send this to a friend