Home ΛΑΡΝΑΚΑ Αποστολή του Δήμου Αθηένου αναχωρεί για την πόλη Seligenstadt της Γερμανίαςτην τελική – 7η συνάντηση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «RE-ACT – Reflexions
Αποστολή του Δήμου Αθηένου αναχωρεί για την πόλη Seligenstadt της Γερμανίαςτην τελική – 7η συνάντηση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «RE-ACT – Reflexions

Αποστολή του Δήμου Αθηένου αναχωρεί για την πόλη Seligenstadt της Γερμανίαςτην τελική – 7η συνάντηση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «RE-ACT – Reflexions

Αναχωρεί την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2024 για την πόλη  Seligenstadt της περιοχής Offenbach της Γερμανίας διμελής αποστολή του Δήμου Αθηένου, αποτελούμενη από τη Λειτουργό του Δήμου και υπεύθυνη του Γραφείου Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων κ. Μαρία Τουλούπη και το μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας  κ. Θέκλη Αχιλλέως για να παραστούν στην τελική – 7η συνάντηση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «RE-ACT – Reflexions on local resilience and reactions to COVID-19 impact on youth».

Το Πρόγραμμα εντάσσεται στα πλαίσια των προγραμμάτων CERV-2021-CITIZENS-TOWN για τα Δίκτυα Πόλεων, όπου ο Δήμος Αθηένου μετέχει ως εταίρος, με επικεφαλής εταίρο τον Δήμο Murcia της Ισπανίας.

Βασικό θέμα του προγράμματος είναι να ενθαρρύνει τον προβληματισμό σχετικά με τις κύριες επιπτώσεις που είχε ο COVID 19 σε τοπικό επίπεδο στη ζωή της πόλης και ειδικότερα στους νέους, ιδίως όσον αφορά την ευημερία και την ψυχική υγεία.


Επικεφαλής εταίρος είναι ο Δήμος MURCIA της Ισπανίας. Εκτός του Δήμου MURCIA και του Δήμου Αθηένου, συμμετέχουν άλλοι 6 εταίροι από τις ακόλουθες Ευρωπαϊκές πόλεις: Οι Δήμοι AMSTERDAM της Ολλανδίας, KEKAVA της Λετονίας, GRAD SIBENIK της Κροατίας, TORINO της Ιταλίας, SUCEAVA της ομώνυμης πόλης της Ρουμανίας και ο οργανισμός PRO ARBEITKREIS OFFENBACH της πόλης Dietzenbach-Γερμανία.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης των εταίρων θα γίνει διάλεξη με θέμα «Η συνάφεια της ψυχικής υγείας των νέων για την ανθεκτικότητα σε περιόδους κρίσης», ενημέρωση με θέμα «Ψυχική Υγεία, Κορωνοϊός και Νεολαία στην περιοχή του Offenbach», διαδραστικό εργαστήρι με τίτλο «Πέρα από την Ευαισθητοποίηση: Ψυχική Υγεία των Νέων», ως επίσης και ενημέρωση για τα βασικά ευρήματα, αποτελέσματα και συστάσεις του Re-Act από την κ. Fuensanta Hernández – Υπηρεσία Νέων του Δημοτικού Συμβουλίου της Murcia. Επιπρόσθετα, θα γίνει παρουσίαση από κάθε εταίρο με ποιο τρόπο έγινε η διάδοση του προγράμματος με παραδείγματα και συστάσεις από κάθε εταίρο και άλλα.

Ο Προϋπολογισμός του Προγράμματος είναι €147.860 και καλύπτεται 100% από Ευρωπαϊκή χρηματοδότηση.

 

Send this to a friend