Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Ενώπιον της κυπριακής δικαιοσύνης θα λογοδοτήσει η αλλοδαπή σύζυγος του Ινδού, ο οποίος θεωρείται «εγκέφαλος» του κυκλώματος εικονικών γάμων που αποκαλύφθηκε πρόσφατα στην Κύπρο μετά από συντονισμένη επιχείρησης της Europol, σε συνεργασία με τις κυπριακές αρχές ασφαλείας.

Όπως πληροφορούμαστε, τις επόμενες μέρες Κύπριοι ανακριτές της υπόθεσης θα μεταβούν στην Πορτογαλία, προκειμένου να μεταφέρουν στο νησί την σύζυγο του Ινδού φερόμενου ως «εγκέφαλου» του κυκλώματος, ο οποίος καταζητείται με ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης.

Παράλληλα, στη Λετονία βρίσκεται σ’ εξέλιξη διαδικασία έκδοσης στην Κύπρο της γυναίκας, η οποία τα τελευταία χρόνια φέρεται να στρατολογούσε «νύμφες», συμπατριώτισσές της, για να τελέσουν γάμους στην Κύπρο με άτομα τρίτων χωρών.

Στο μεταξύ σήμερα οι 13 αλλοδαποί, από την Ινδία, το Μπαγκλαντές και το Πακιστάν, οι οποίοι τελούν υπό κράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων σε σχέση με τις υποθέσεις εικονικών γάμων, πρόκειται να οδηγηθούν εκ νέου ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας για ανανέωση του διατάγματος κράτησής τους, μέχρι να συμπληρωθεί το ανακριτικό έργο.

Ανάμεσα στα άτομα που θα τους ληφθεί κατάθεση στο πλαίσιο διερεύνησης των υποθέσεων αυτών είναι και δημοτικοί σύμβουλοι, οι οποίοι τελούσαν τους πολιτικούς γάμους που βρίσκονται στο «μικροσκόπιο» των αρχών ασφαλείας.

Θυμίζουμε, ότι οι φάκελοι συνολικά 133 πολιτικών γάμων που διαπιστώθηκε ότι ήταν εικονικοί βρίσκονται υπό εξέταση από την Αστυνομία. Απ’ αυτούς, οι 107 τελέστηκαν στο Δήμο Αραδίππου, οι 25 στο Δήμο Λευκωσίας κι ένας στο Δήμο Λιβαδιών.

Για τις υποθέσεις των εικονικών γάμων καταζητούνται συνολικά 19 πρόσωπα. Όλα τα άτομα που φέρονται αναμεμειγμένα στο κύκλωμα και τα οποία έχουν συλληφθεί ή πρόκειται να συλληφθούν θα λογοδοτήσουν στην κυπριακή δικαιοσύνη.

 

Στην εφαρμογή βέλτιστων πρακτικών που συμβάλλουν στην ενδυνάμωση της εξειδίκευσης και στη βελτίωση των επαγγελματικών προσόντων στην τουριστική και ξενοδοχειακή βιομηχανία στοχεύει η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής (ΕΤΑΠ) Λάρνακας, μέσω των ευρωπαϊκών προγραμμάτων που συμμετέχει ως εταίρος.

Όπως έχει ανακοινωθεί, κατά το τρέχον έτος θα υλοποιηθούν πέντε προγράμματα Erasmus+, που αναμένεται να συνεισφέρουν στις ευρύτερες προσπάθειες ενίσχυσης της ποιότητας και της ανθεκτικότητας του τουρισμού και να προσφέρουν απτά θετικά αποτελέσματα για τον κλάδο στις συνεργαζόμενες χώρες.

Το πρώτο έργο στοχεύει στην ενδυνάμωση των μικρομεσαίων ξενοδοχειακών επιχειρήσεων στην μετά-πανδημική εποχή.. Ανάμεσα σε άλλα, θα δημιουργηθεί ένας πολύγλωσσος ηλεκτρονικός οδηγός και μια διαδραστική πλατφόρμα διαχείρισης εργασιών. Επιδίωξη του έργου είναι και η ένταξη Ουκρανών προσφύγων στον τουριστικό κλάδο.

Το δεύτερο πρόγραμμα προνοεί την ανάπτυξη ψηφιακών βελτιωμένων τεχνικών, προσεγγίσεων και εργαλείων για κάλυψη των αναγκών της αγοράς εργασίας του τουριστικού τομέα μέσω της κατάρτισης ενδιάμεσων φορέων.

Το 5ο και τελευταίο πρόγραμμα στοχεύει στην κατάρτιση γυναικών στις αγροτικές κοινότητες, ώστε να ενδυναμωθεί η δράση τους καλύπτοντας και τον τουριστικό τομέα μέσω της προσφοράς αυθεντικών εμπειριών προς τον επισκέπτη.

 

 

 

 

 

 

Send this to a friend