Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ Γιορτάζοντας την Αριστεία: Οι Μαθητές του Περιφερειακού Λυκείου Λιβαδιών ξεκινούν μια Ευρωπαϊκή Περιπέτεια στο Euroscola 2024 στο Στρασβούργο
Γιορτάζοντας την Αριστεία: Οι Μαθητές του Περιφερειακού Λυκείου Λιβαδιών ξεκινούν μια Ευρωπαϊκή Περιπέτεια στο Euroscola 2024 στο Στρασβούργο

Γιορτάζοντας την Αριστεία: Οι Μαθητές του Περιφερειακού Λυκείου Λιβαδιών ξεκινούν μια Ευρωπαϊκή Περιπέτεια στο Euroscola 2024 στο Στρασβούργο

Μια ομάδα από τους μαθητές του Περιφερειακού Λυκείου Λιβαδιών, έχει επιλεγεί για να συμμετάσχει στο πρόγραμμα Euroscola στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο, την Παρασκευή 09 Φεβρουαρίου 2024.

 

 

Πρόκειται για μια εξαιρετική ευκαιρία για τους μαθητές μας να αλληλεπιδράσουν με τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να συμμετάσχουν σε σημαντικές συζητήσεις για θέματα που αφορούν την Ευρώπη.

Το πρόγραμμα Euroscola στοχεύει στην ενίσχυση της βαθύτερης κατανόησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην προώθηση της ενεργούς πολιτότητας και στην ενθάρρυνση για πολιτιστική ανταλλαγή μεταξύ των μαθητών.


Οι μαθητές μας θα έχουν την ευκαιρία να αλληλεπιδράσουν με μαθητές από διάφορα σχολεία και χώρες, συμβάλλοντας σε μια πλούσια και ποικίλη εκπαιδευτική εμπειρία.

Αυτή η εξαιρετική ευκαιρία για τους μαθητές προκύπτει από τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα “Σχολείο – Πρεσβευτής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου”. Το πρόγραμμα αυτό αποσκοπεί στην προώθηση της ιδέας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της ευρωπαϊκής κοινοβουλευτικής δημοκρατίας από τους νέους, παρέχοντάς τους σημαντικές γνώσεις σχετικά με την Ευρωπαϊκή Ένωση και, ιδίως, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Καθώς οι μαθητές προετοιμάζονται για αυτήν τη μοναδική εμπειρία, εκφράζουμε την ελπίδα ότι θα ενισχύσει όχι μόνο τις γνώσεις τους, για τα ευρωπαϊκά θέματα, αλλά θα συμβάλει επίσης στη συνολική τους εκπαιδευτική και πολιτιστική ανάπτυξη.

Για οποιεσδήποτε ερωτήσεις ή περαιτέρω πληροφορίες, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε με την Συντονίστρια του Προγράμματος κα Ευδοκία Ηλία και την εκπαιδευτικό κα Μαρία Σιακαλλή.

Στο ταξίδι τους στο Στρασβούργο, οι μαθητές θα συνοδεύονται από τη Συντονίστρια του Προγράμματος κα Ευδοκία Ηλία και την εκπαιδευτικό κα Μαρία Σιακαλλή.

Send this to a friend