Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από την Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από την Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από την Σκαλιώτισσα

Καταρρακτώδεις βροχές έπεφταν από χθες τα ξημερώματα στην πόλη του Ζήνωνα, καθιστώντας έτσι την ορατότητα στους δρόμους χαμηλή.

Συγκεκριμένα πλημμύρισαν χθες το μεσημέρι, κατά τη διάρκεια έντονης βροχόπτωσης για λίγη ώρα ορισμένοι δρόμοι στο κέντρο της πόλης, ωστόσο μόλις σταμάτησε η βροχή οι δρόμοι άνοιξαν αφού οι οχετοί ομβρίων υδάτων κατάφεραν να απορροφήσουν την μεγάλη ποσότητα του νερού.

Οι δρόμοι που είχαν πλημμυρίσει ήταν η οδός Διογένους στη περιοχή Φανερωμένης, τμήμα της λεωφόρου Γρίβα Διγενή, έξω από την πρώην κατοικία του Αστυνομικού Διευθυντή και δρόμος έξω από τη Μητρόπολη Κιτίου. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία από τις καταρρακτώδεις βροχές δεν παρατηρήθηκε κανένα πρόβλημα, ώστε να χρειαστεί η επέμβαση της.

 

Το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λάρνακας αθώωσε 55χρονο γιατρό καρδιολόγο, από τη Λάρνακα, ο οποίος κατηγορείτο ότι μεταξύ Μαΐου και Ιουλίου το 2021 εξέδωσε σε ασθενείς του πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού για τον κορωνοιό.

Ο γιατρός αθωώθηκε σε 12 κατηγορίες που αφορούσαν συνωμοσία προς καταδολίευση, καταρτισμό και κυκλοφορία πλαστού επίσημου εγγράφου, εγγραφή με ψευδείς παραστάσεις και ψευδείς καταχωρήσεις σε αρχεία ή άλλα έγγραφα του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ).

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο συγκεκριμένος γιατρός είχε εκδώσει πλαστά safepass σε δύο ασθενείς του και καταχώρισε ψευδώς τα στοιχεία τους στο ηλεκτρονικό σύστημα του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας αναγράφοντας ότι δήθεν είχαν λάβει το εμβόλιο της AstraZeneca, χωρίς στην πραγματικότητα να έχουν εμβολιαστεί. Τα άτομα αυτά απεβίωσαν κατά τη διάρκεια της νοσηλείας τους στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου. Ο κατηγορούμενος αρνήθηκε εξ’ αρχής ενοχή στις κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν και αθωώθηκε έπειτα από ακροαματική διαδικασία, αφού οι δικαστές απέρριψαν την εξ’ ακοής μαρτυρία των δύο αποβιωσάντων ασθενών του γιατρού.

Να σημειωθεί, ότι σε προηγούμενη δικάσιμο το δικαστήριο είχε εκδώσει ενδιάμεση απόφαση, υπογραμμίζοντας ότι όπως είναι διατυπωμένη η υφιστάμενη νομοθεσία, δεν μπορεί να επιτρέψει την κατάθεση εξ ακοής μαρτυρίας από πρόσωπα που έχουν αποβιώσει.

Με βάση, λοιπόν, την νομοθεσία αυτή, το Κακουργιοδικείο δεν έλαβε υπόψη του κατά τη διάρκεια της δίκης καταθέσεις ή σημεία καταθέσεων γιατρών ή άλλων προσώπων, στα οποία γινόταν λόγος για το τι οι δύο αποβιώσαντες ασθενείς, ηλικίας 41 και 43 χρόνων, τους είχαν εκμυστηρευτεί προτού πεθάνουν.

 

Send this to a friend