Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λάρνακας αθώωσε χθες τον 55χρονο καρδιολόγο από τη Λάρνακα, ο οποίος κατηγορείτο ότι μεταξύ Μαΐου και Ιουλίου 2021 εξέδωσε σε ασθενείς του πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού για τον κορωνοιό.

Ο γιατρός αθωώθηκε σε 12 κατηγορίες που αφορούσαν συνωμοσία προς καταδολίευση, καταρτισμό και κυκλοφορία πλαστού επίσημου εγγράφου, εγγραφή με ψευδείς παραστάσεις και ψευδείς καταχωρήσεις σε αρχεία ή άλλα έγγραφα του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ).

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο συγκεκριμένος γιατρός είχε εκδώσει πλαστά safepass σε δύο ασθενείς του και καταχώρισε ψευδώς τα στοιχεία τους στο ηλεκτρονικό σύστημα του ΟΑΥ, αναγράφοντας ότι δήθεν είχαν λάβει το εμβόλιο της AstraZeneca, χωρίς στην πραγματικότητα να έχουν εμβολιαστεί.

Τα άτομα αυτά απεβίωσαν κατά τη διάρκεια της νοσηλείας τους στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου. Ο κατηγορούμενος αρνήθηκε εξ’ αρχής ενοχή στις κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν και αθωώθηκε έπειτα από ακροαματική διαδικασία, αφού οι δικαστές απέρριψαν την εξ’ ακοής μαρτυρία των δύο αποβιωσάντων ασθενών του γιατρού.

Να σημειωθεί, ότι σε προηγούμενη δικάσιμο το δικαστήριο είχε εκδώσει ενδιάμεση απόφαση, υπογραμμίζοντας ότι όπως είναι διατυπωμένη η υφιστάμενη νομοθεσία, δεν μπορεί να επιτρέψει την κατάθεση εξ ακοής μαρτυρίας από πρόσωπα που έχουν αποβιώσει. Με βάση, λοιπόν, την νομοθεσία αυτή, το Κακουργιοδικείο δεν έλαβε υπόψη του κατά τη διάρκεια της δίκης καταθέσεις ή σημεία καταθέσεων γιατρών ή άλλων προσώπων, στα οποία γινόταν λόγος για το τι οι δύο αποβιώσαντες ασθενείς, ηλικίας 41 και 43 χρόνων, τους είχαν εκμυστηρευτεί προτού πεθάνουν. «

Το δικαστήριο δεν έχει ενώπιόν του μαρτυρία με την αποδεικτική αξία που απαιτείται σε ποινικές υποθέσεις για να προβεί σε κρίση ότι ο κατηγορούμενος δεν έχει εμβολιάσει τα δύο πρόσωπα, γεγονός το οποίο αποτελεί βασικό στοιχείο των κατηγοριών που αντιμετώπιζε», τονίζεται στην αθωωτική απόφαση.

Εξάλλου, σε ανακοίνωσή του το δικηγορικό γραφείο «Αναστάσιος Μυλωνάς & Σία Δ.Ε.Π.Ε.», το οποίο εκπροσώπησε τον γιατρό, αναφέρει ότι η μαρτυρία που προσκόμισε η κατηγορούσα αρχή απέτυχε ν’ αποδείξει τον βασικό ισχυρισμό της, ότι ο συγκεκριμένος γιατρός εξέδωσε πιστοποιητικά εμβολιασμού στα δύο πρόσωπα ενώ στην πραγματικότητα δεν τα εμβολίασε. Ως εκ τούτου, το δικαστήριο προχώρησε στην αθώωση του γιατρού σ’ όλες τις κατηγορίες που αντιμετώπιζε.

Στην ανακοίνωση του δικηγορικού γραφείου σημειώνεται, ακόμα, ότι μετά την αθωωτική απόφαση του Κακουργιοδικείου γιατρός αναμένει την άμεση επαναφορά σε ισχύ της σύμβασής του με τον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας, ώστε να συνεχίσει να προσφέρει απρόσκοπτα τις υπηρεσίες του στους ασθενείς του.

 

Ένσταση κατά της αδειοδότησης πύργου ύψους 115 μέτρων στη γωνιά των λεωφόρων Αρτέμιδος (δρόμος αεροδρομίου) και Φανερωμένης υπέβαλαν στο Δήμο Λάρνακας κάτοικοι της περιοχής.

Η ένσταση υποβλήθηκε επίσημα στο αρμόδιο δημοτικό τμήμα από το δικηγορικό γραφείο «Μιχάλης Δειλινός και Συνεργάτες» εκ μέρους έξι περιοίκων, οι οποίοι ζητούν απόρριψη της αίτησης έκδοσης πολεοδομικής άδειας για ανέγερση κτιρίου 26 ορόφων στη θέση γνωστού αρχοντικού, σε οικόπεδο έκτασης 5.882τ.μ.

Το θέμα έχει προκαλέσει αντιδράσεις και πολλές συζητήσεις τις τελευταίες εβδομάδες στη Λάρνακα, με τον δήμο της πόλης να έχει πλέον ενώπιόν του την επίσημη ένσταση για μια τέτοια ανάπτυξη, η οποία κοινοποιήθηκε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στην Πρόεδρο της Βουλής, στον υπουργό Εσωτερικών, στους βουλευτές Λάρνακας, στο Διευθυντή του Τμήματος Πολεοδομίας και Οικήσεως, στο Τμήμα Γεωλογικής Επισκόπησης και στα κόμματα.

Το υπό αναφορά δικηγορικό γραφείο παραθέτει συνολικά 11 λόγους για τους οποίους ενίσταται στην αδειοδότηση του πύργου, ξεκινώντας από τον επηρεασμό της ιδιωτικότητας των ανθρώπων που ζουν στα παρακείμενα τεμάχια. Επικαλείται, επίσης, την μείωση της αξίας των γύρω ακινήτων, τον επηρεασμό του χαρακτήρα της γειτονιάς καθώς και τους λόγους ασφάλειας που έχει επικαλεστεί στο πρόσφατο παρελθόν το Τμήμα Γεωλογικής Επισκόπησης, το οποίο έχει εγείρει σοβαρές επιφυλάξεις για τις αντοχές του εδάφους της Λάρνακας.

Ειδικά για το θέμα της μείωσης της αξίας των κοντινών κατοικιών σε περίπτωση ανέγερσης πύργου, τονίζεται ότι οι κάτοικοι επιφυλάσσουν το δικαίωμα τους να διεκδικήσουν αποζημιώσεις από οποιοδήποτε φυσικό και νομικό πρόσωπο ή από την αρχή που θα ευθύνεται για την ουσιαστική μείωση της αξίας των παρακείμενων ακινήτων.

Επιπρόσθετα, ανάμεσα στους λόγους της ένστασης είναι και οι απαγορευτικές πρόνοιες του Τοπικού Σχεδίου Λάρνακας, η ανεπαρκής πρόσβαση για κτίριο τέτοια κλίμακας και ο επηρεασμός των φωτοβολταικών συστημάτων που έχουν τοποθετηθεί σε εφαπτόμενες ή διπλανές κατοικίες. «Δεν έχει κανένας δικαίωμα, ούτε ο δήμαρχος, ούτε οι δημοτικοί σύμβουλοι να πάρουν οποιαδήποτε απόφαση που θα υποβαθμίσει την ποιότητα ζωής έστω και μιας οικογένειας στη Λάρνακα.

Δεν είναι γι’ αυτό που τους έχουν ψηφίσει οι δημότες της Λάρνακας. Αντίθετα, τους έχουν ψηφίσει για να κάνουν καλύτερη την ποιότητα ζωής τους και να λαμβάνουν αποφάσεις που να είναι ευμενής γι’ αυτούς ή τουλάχιστον να μην έχουν αρνητικές επιπτώσεις στον αστικό ιστό, στην κυκλοφορία, στο περιβάλλον και γενικά στις ανέσεις των πολιτών της πόλης», σημειώνεται στην επιστολή του δικηγορικού γραφείου.

 

Send this to a friend