Home ΛΑΡΝΑΚΑ Οι κήποι της Αμερικανικής Ακαδημίας Λάρνακας (φώτο)
Οι κήποι της Αμερικανικής Ακαδημίας Λάρνακας  (φώτο)

Οι κήποι της Αμερικανικής Ακαδημίας Λάρνακας (φώτο)

Μετά την ανέγερση του αρχικού κτηρίου ( MEMORIAL HALL) το 1911 και την σταδιακή αύξηση του αριθμού των μαθητών της Αμερικανικής Ακαδημίας Λάρνακας, αποφασίστηκε η ανέγερση του νέου κτηρίου (WEIR HALL), που βρίσκεται επί της λεωφόρου Γρηγόρη Αυξεντίου, το οποίο λειτούργησε το 1958.

Μέχρι τότε ο χώρος όλος του Σχολείου είχε κήπους με δέντρα ( αμυγδαλιές, εσπεριδοειδή, χρυσομηλιές και άλλα) και λαχανμικά. Υπήρχε δεξαμενή καθώς και πύργος με νερό. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να περιφέρονται στους όμορφους διαδρόμους του.

Μνημονεύουμε εδώ τους κηπουρούς που είχαν την ευθύνη για τους κήπους. Στα πρώτα χρόνια τον Κυριάκο Χρίστου ( μετέπειτα Χατζηκυριάκο) από το Πέλλαπαϊς, που με τη γυναίκα του Ελένη από το Καζάφανι ( που δούλευε στο οικοτροφείο της Ακαδημίας) και τα παιδιά του έμεναν σε κτήριο της σχολής, δίπλα από το παλιό Νοσοκομείο Λάρνακας. Σε κατοπινά χρόνια και μέχρι τη δεκαετία του πενήντα κηπουρός ήταν ο Μιχάλης Ζιντίλης, που ήταν και ο άνθρωπος για όλες τις δουλειές.

Ευχαριστώ τον Κίκη Κύπαρη για τις πληροφορίες καθώς και την Αμερικανική Ακαδημία Λάρνακας και τη Νόρα Ιωαννίδου για τις φωτογραφίες.

ΛΟΥΗΣ ΠΕΡΕΝΤΟΣ

 

Send this to a friend