Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ Οι Εκπαιδευτικές Δράσεις της Δημοτική Βιβλιοθήκη Αραδίππου «Γιάγκος Κωνσταντινίδης» συνεχίζονται
Οι Εκπαιδευτικές Δράσεις της Δημοτική Βιβλιοθήκη Αραδίππου «Γιάγκος Κωνσταντινίδης» συνεχίζονται

Οι Εκπαιδευτικές Δράσεις της Δημοτική Βιβλιοθήκη Αραδίππου «Γιάγκος Κωνσταντινίδης» συνεχίζονται

Οι Εκπαιδευτικές Δράσεις της Δημοτική Βιβλιοθήκη Αραδίππου «Γιάγκος Κωνσταντινίδης» συνεχίζονται με καλεσμένη τη Βαρβάρα Αριστείδου – Βιβλιοθηκονόμο.

Θέμα: “Γιατί να αγαπώ τα βιβλία;”
Ημέρα: Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2024.
Ωρα: 10.00 π.μ.

Ανακοίνωση

Στα πλαίσια των προγραμμάτων που αναπτύξαμε και καθιερώσαμε στη Βιβλιοθήκη μας, περιλαμβάνει κι ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα δράσης, επιμόρφωσης και ψυχαγωγίας παιδιών ηλικίας 4-9 χρόνων και όχι μόνο.

Στις 30 Ιανουαρίου, κάθε χρόνο, γιορτάζουμε τη μνήμη των Τριών Ιεραρχών, όπως καθιερώθηκε από το 1100 μ. Χ.
Η γιορτή τους, από το 1842, λέγεται και Γιορτή των Γραμμάτων, μια και οι Τρεις Ιεράρχες ήταν Μεγάλοι Δάσκαλοι αλλά και Πατέρες της Εκκλησίας.

Η Βιβλιοθήκη επέλεξε να τιµήσει τη Γιορτή των Γραµµάτων µε μία ξεχωριστή φιλοξενούμενη από το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, την Βιβλιοθηκονόμο Βαρβάρα Αριστείδου, την οποία θα συνοδεύει η Πρόεδρος της Κυπριακή Ένωση Βιβλιοθηκονόμων και Επιστημόνων Πληροφόρησης (ΚΕΒΕΠ) και Βιβλιοθηκονόμος στο Πανεπιστημίο Κύπρου Θεοδώρα Πέτρου.

Βιογραφικό της φιλοξενούμενης εισηγήτριας:

Η Βαρβάρα Αριστείδου είναι απόφοιτος του Ανώτερου Τεχνολογικού Ινστιτούτου Αθηνών, με Μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στο Management in Business Administration του University of Nicosia.

Από το 2001, με την ολοκλήρωση των σπουδών της εργάζεται ως Βιβλιοθηκονόμος.

Εργάστηκε στη Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Κύπρου , στις Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου και στο παρόν στάδιο είναι Βιβλιοθηκονόμος στη Βιβλιοθήκη Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου.

Αγαπάει πολύ τα παιδιά και εχει ένα 11χρονό κοριτσάκι.

Η κ. Αριστείδου θα μας μιλήσει για το επάγγελμα του Βιβλιοθηκονόμου, ποσο σημαντικό ειναι το βιβλίο στη ζωή μας και πως οι δράσεις των Βιβλιοθηκών προάγουν τη Φιλαναγνωσία.

Μετά και την ανάγνωση παραμυθιού, τα παιδιά θα εχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν το βιβλιοπωλείο “Βιβλιούπολη” που βρίσκεται πλησίον του οικήματος της Βιβλιοθήκης.

Είσοδος ελεύθερη για όλους !

Send this to a friend