Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Εγκληματική οργάνωση που προέβαινε συστηματικά σε διαρρήξεις και κλοπές και λυμαινόταν περιουσίες εκτιμά ότι εξάρθρωσε η Αστυνομία Λάρνακας, μετά τη σύλληψη δύο σεσημασμένων προσώπων, μιας γυναίκας 34 χρόνων, κι ενός νεαρού 27 χρόνων.

Πρόκειται για πρόσωπα που καταζητούνταν τους τελευταίους μήνες και τα οποία είχαν χαρακτηριστεί από τις αρχές ασφαλείας ως «επικίνδυνα», καθότι εκτός από την πλούσια παράνομη δράση τους, υπάρχουν και μαρτυρίες ότι οπλοφορούσαν.

Συγκεκριμένα, έγινε καταγγελία για κατοχή, εκ μέρους της 34χρονης, ενός πιστολιού χρώματος μαύρου, το οποίο χρησιμοποίησε τουλάχιστον σε μία περίπτωση πυροβολώντας στον αέρα. Ωστόσο, στην κατοχή τους δεν ανευρέθηκε το πιστόλι και αναζητείται. Και οι δύο δεν είχαν τόπο διαμονής, κοιμόντουσαν συνήθως μέσα σε αυτοκίνητα που έκλεβαν και διακινούνταν συνεχώς, εξού και ο εντοπισμός τους ήταν δύσκολος.

Τελικά, έγινε κατορθωτό να εντοπιστούν την Τετάρτη σε ξενοδοχείο στον παραλιακό δρόμο Λάρνακας – Δεκέλειας και συνελήφθησαν. Εναντίον τους η Αστυνομία εξετάζει έναν μεγάλο αριθμό σοβαρών αδικημάτων που αφορούν συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, παράνομη κατοχή και μεταφορά πυροβόλου όπλου και εκρηκτικών υλών, οπλοφορία προς διέγερση τρόμου, κλοπές, διαρρήξεις, κλεπταποδοχή και παράνομη κατοχή περιουσίας.

Εναντίον τους εξετάζονται και αδικήματα που σχετίζονται με κατοχή και χρήση ναρκωτικών ουσιών. Οι υπό διερεύνηση υποθέσεις διαπράχθηκαν από τα μέσα περασμένου Νοεμβρίου, σε διαφορετικές ημερομηνίες, στην επαρχία Λάρνακας.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι κατά το χρονικό διάστημα διάπραξης κάποιων εκ των υπό εξέταση αδικημάτων η 34χρονη ήταν έγκυος, σύμφωνα με μαρτυρίες που εξασφάλισε η Αστυνομία, και γέννησε σε άγνωστο μέρος και σε άγνωστη ημερομηνία. Το μωρό της παραλήφθηκε από τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες.

Οι ύποπτοι οδηγήθηκαν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας κι εναντίον τους εκδόθηκε διάταγμα οκταήμερης κράτησης για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Επίσης πριν κλείσουμε να αναφέρουμε στο κλοπιμαίο αυτοκινήτο που χρησιμοποιούσαν ανευρέθηκαν ένα μεταλλικό κουτί, εντός του οποίου υπήρχε μικρή ποσότητα κρυσταλλικής ουσίας μεθαμφεταμίνης καθώς και μια γυάλινη καπνοσύριγγα με ίχνη καμένης ουσίας, ένα μεταλλικό ξίφος με τη θήκη του, ένα τσεκούρι και ίχνη άλλων ναρκωτικών ουσιών.

 

Send this to a friend