Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Διαδραστική έκθεση για διαχείριση συναισθημάτων από παιδιά στο Μουσείο Παραμυθιού
Διαδραστική έκθεση για διαχείριση συναισθημάτων από παιδιά στο Μουσείο Παραμυθιού

Διαδραστική έκθεση για διαχείριση συναισθημάτων από παιδιά στο Μουσείο Παραμυθιού

Με στόχο την ενίσχυση της συναισθηματικής νοημοσύνης των παιδιών η Εθνική Αρχή Στοιχημάτων και το Μουσείο Παραμυθιού, πραγματοποιούν διαδραστική έκθεση συναισθημάτων, υπό τον τίτλο «Τι μας λένε τα συναισθήματα;».

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα τελέσουν στις 18 Ιανουαρίου 2024, η Πρώτη Κυρία, Φιλίππα Καρσερά Χριστοδουλίδη και η Υπουργός Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, Αθηνά Μιχαηλίδου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Εθνικής Αρχής Στοιχημάτων, “στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Μουσείου Παραμυθιού, θα βρίσκονται για ολόκληρο το 2024, διαδραστικά εκθέματα εμπνευσμένα από τέσσερα αγαπημένα λαϊκά παραμύθια, καθώς και διαδραστικά παιχνίδια”.

Στο πλαίσιο της έκθεσης θα πραγματοποιούνται επίσης και άλλες εκπαιδευτικού χαρακτήρα δραστηριότητες, όπως παιχνίδι ερωτήσεων, με στόχο να βελτιώσουν τα παιδιά τις ικανότητές τους στην αναγνώριση και διαχείριση των συναισθημάτων τους, στην ενσυναίσθηση και στην αποκωδικοποίηση των συναισθημάτων που βιώνουν.

Ακόμη, θα πραγματοποιηθούν βιωματικά εργαστήρια για σχολεία, οργανωμένες ομάδες και οικογένειες. Η επιστημονική τεκμηρίωση της έκθεσης έγινε από το Systemic Family Institute of Cyprus.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση η διαδραστική έκθεση συναισθημάτων, στο Μουσείο Παραμυθιού, ευθυγραμμίζεται με την προσπάθεια της Εθνικής Αρχής Στοιχημάτων, για προστασία των ανηλίκων, αφού στοχεύει στην ανάπτυξη της ικανότητάς τους να εντοπίζουν, να μην αγνοούν, και να αντιλαμβάνονται τα συναισθήματά τους.

Στη διάρκεια της τελετής εγκαινίων η ηθοποιός Χριστίνα Παυλίδου θα αφηγηθεί το παραμύθι του Μάνου Χατζηδάκη «Το Νησί των συναισθημάτων».

Σημειώνεται ότι η έκθεση, εντάσσεται στο πλαίσιο του Μνημονίου Συνεργασίας, που συνομολόγησαν η Εθνική Αρχή Στοιχημάτων και το Μουσείο Παραμυθιού.

Send this to a friend