Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Έρμαιο των βανδάλων το Δημοτικό Σχολείο Λιβαδιών
Έρμαιο των βανδάλων το Δημοτικό Σχολείο Λιβαδιών

Έρμαιο των βανδάλων το Δημοτικό Σχολείο Λιβαδιών

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Ένα αποτρόπαιο και απαράδεκτο θέαμα αντίκρισαν οι μαθητές και το προσωπικό του Δημοτικού Σχολείου Λιβαδιών, Κύκλος Α΄, κατά την πρώτη μέρα λειτουργίας των σχολείων μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων.

 

 

Ανεγκέφαλοι γέμισαν τους εξωτερικούς τοίχους του σχολείου με συνθήματα και σύμβολα ντροπιαστικού και ανήθικου περιεχομένου, προκαλώντας ζημιές ακόμα και στην στέγη του σχολικού κτηρίου και στα κλιμακοστάσια.

Οι ταραξίες γέμισαν, επίσης, με ντροπιαστικά σύμβολα τις τοιχογραφίες που έκαναν πρόσφατα οι μαθητές, ενώ κατέστρεψαν και παγκάκια του σχολείου που είχαν βαφτεί λίγο πριν από την εορταστική περίοδο. Επιπλέον, έθεσαν φωτιές σε διάφορα σημεία του κτηρίου, όπως σε βρύσες, στον πλαστικό τάπητα και στο υπόστεγο του κυλικείου, ενώ έκαψαν καλάθους και άλλα αντικείμενα.

Σε μήνυμα που απέστειλε προς τους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών, η διευθύντρια του δημοτικού σχολείου Χριστίνα Ματθαίου επικαλείται πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες οι ζημιές προκλήθηκαν από μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου Λιβαδιών κατά τη διάρκεια των διακοπών, όταν το σχολείο ήταν κλειστό. «Θέλω ν’ αναφέρω ότι τα τελευταία τέσσερα χρόνια το δημοτικό σχολείο έχει αναβαθμιστεί με βάψιμο των τοίχων, με τη δημιουργία νέων τοιχογραφιών και παιχνιδιών και με την τοποθέτηση παγκακιών και συνθετικού χορτοτάπητα, διότι θεωρούμε ότι το όμορφο περιβάλλον συμβάλει τα μέγιστα στην πρόοδο κι ευημερία των παιδιών. Δυστυχώς, όμως, δεν είναι η πρώτη φορά που είμαστε μάρτυρες μιας τέτοιας απαράδεκτης κατάστασης», σημειώνει η διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Λιβαδιών.

Οι μαθητές, η διεύθυνση και το προσωπικό του σχολείου εκφράζουν την αγανάκτησή τους για τους βανδαλισμούς και ζητούν από την πολιτεία να λάβει τα δέοντα μέτρα για διαφύλαξη των σχολείων και για πάταξη της νεανικής παραβατικότητας, που προσλαμβάνει ιδιαίτερα ανησυχητικές διαστάσεις στην περιοχή των Λιβαδιών.

Για τους βανδαλισμούς ενημερώθηκε ο Αστυνομικός Σταθμός Ορόκλινης, μέλη του οποίου πήγαν στο μέρος και διενήργησαν εξετάσεις. Πιστεύεται ότι οι ζημιές στο δημοτικό σχολείο προκλήθηκαν το βράδυ της περασμένης Πέμπτης, 4 Ιανουαρίου, όταν μεγάλος αριθμός κουκουλοφόρων είχε συγκεντρωθεί στην περιοχή βάζοντας φωτιές, ενώ άρχισαν να πετροβολούν τα μέλη της Πυροσβεστικής που έσπευσαν στο σημείο για να κατασβήσουν τις εστίες πυρκαγιών.

Ο δήμαρχος Λιβαδιών Μάριος Αρμένης, ο οποίος εδώ και καιρό ζητά επιτακτικά αύξηση της αστυνόμευσης στο δήμο, έκανε λόγο για περίπου 30 κουκουλοφόρους, οι οποίοι, όπως είπε, κρατούσαν ρόπαλα, έριχναν βόμβες μολότοφ, κροτίδες, φωτοβολίδες, πυροτεχνήματα και άλλα εύφλεκτα υλικά, προκαλώντας μεγάλη αναστάτωση στους περιοίκους.

Παρά το γεγονός ότι η Αστυνομία επεξεργάστηκε τα κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης της περιοχής, εντούτοις μέχρι σήμερα δεν έχει προβεί σε συλλήψεις…

 

 

Send this to a friend