Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Έτοιμη πριν το τέλος του χρόνου η μαρίνα Παραλιμνίου (φώτο)
Έτοιμη πριν το τέλος του χρόνου η μαρίνα Παραλιμνίου  (φώτο)

Έτοιμη πριν το τέλος του χρόνου η μαρίνα Παραλιμνίου (φώτο)

ΓΡΑΦΕΙ o ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Πριν από το τέλος του τρέχοντος έτους η μαρίνα Παραλιμνίου, θα είναι έτοιμη,  για να υποδεχθεί τα πρώτα σκάφη αναψυχής και τους πρώτους της επισκέπτες.

Ο εκτελεστικός διευθυντής της διαχειρίστριας εταιρείας της μαρίνας Ανθούλης Κουντούρης δήλωσε στην εφημερίδα μας ότι οι λιμενικές εργασίες, οι οποίες εκτελούνται από εργολάβο από τον Λίβανο, προχωρούν βάσει του χρονοδιαγράμματος που έχει τεθεί και αρχές του καλοκαιριού υπολογίζεται ότι θα έχουν ολοκληρωθεί.

 

Θα ακολουθήσει η εγκατάσταση των πλωτών πλατφορμών (εισαγόμενες από την Ιταλία) συνολικού μήκους σχεδόν ενός χιλιομέτρου και η εγκατάσταση των υπηρεσιών παροχής ηλεκτρικού ρεύματος και νερού καθώς και οι υπηρεσίες συλλογής λυμάτων, ενώ θα εγκατασταθεί και ο σταθμός καυσίμων σε χώρο που ήδη είναι έτοιμος.

Όσον αφορά τον κύριο κυματοθραύστη (βραχίονα) της μαρίνας Παραλιμνίου, μήκους 500 μέτρων, ο κ.Κουντούρης ανέφερε ότι έχει ολοκληρωθεί. Αποτελείται από θραυστά υλικά και ογκόλιθους πέραν των 350 χιλιάδων τόνων και πέραν των τεσσερισήμισι χιλιάδων προκατασκευασμένων στοιχείων (ακρόποδα), βάρους 12-15 τόνων το καθένα.

«Ο στόχος μας είναι πριν το τέλος του 2024 να λειτουργήσει η μαρίνα και να υποδεχθεί τα πρώτα σκάφη. Περίπου την ίδια εποχή αναμένεται ότι θα λειτουργήσει και το εμπορικό τμήμα της μαρίνας με τους χώρους εστίασης, τα καφεστιατόρια και τα καταστήματα, ενώ θα γίνει και η παράδοση της πρώτης φάσης των οικιστικών μονάδων στους αγοραστές.

Όλη η πρώτη φάση, δηλαδή συνολικά 44 διαμερίσματα, έχουν ήδη πωληθεί», σημείωσε ο Ανθούλης Κουντούρης. Όσον αφορά την Β΄ φάση των οικιστικών μονάδων, οι εργασίες έχουν ξεκινήσει και υπολογίζεται να ολοκληρωθούν περί τα τέλη του 2025. Θα περιλαμβάνει άλλες 34 μονάδες.

Το 90% Λευκωσιάτες

—————————–  

Ο εκτελεστικός διευθυντής της διαχειρίστριας εταιρείας της μαρίνας Παραλιμνίου είπε ότι το ενδιαφέρον για ελλιμενισμό σκαφών είναι τεράστιο, σημειώνοντας ότι την δεδομένη στιγμή υπάρχουν πέραν των 500 αιτήσεων κι ενώ η συνολική χωρητικότητα του έργου θα είναι γύρω στις 300 θέσεις ελλιμενισμού.

Περίπου το 90% των αιτήσεων προέρχονται από Κύπριους ιδιοκτήτες σκαφών μικρού και μεσαίου μεγέθους. «Θα είμαστε η μαρίνα των Κυπρίων. Τόσο οι αιτήσεις που έχουμε για ελλιμενισμό σκαφών, όσο και οι αγορές των οικιστικών μονάδων, κατά 90% αφορούν κατοίκους της Λευκωσίας», συμπλήρωσε ο κ.Κουντούρης.

Η μαρίνα Παραλιμνίου θεωρείται ένα από τα σπουδαιότερα αναπτυξιακά έργα που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια στην ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου, η οποία με την λειτουργία της αναμένεται ν’ αναβαθμίσει σε μεγάλο βαθμό το τουριστικό προϊόν της επαρχίας, προσελκύοντας όχι μόνο εγχώριους επισκέπτες, αλλά και ξένο ποιοτικό τουρισμό.

Send this to a friend