Home ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ Υπουργός Υγείας: Μάσκες και τεστ σε οίκους ευγηρίας μετά την έξαρση κρουσμάτων κορωνοϊού
Υπουργός Υγείας: Μάσκες και τεστ σε οίκους ευγηρίας μετά την έξαρση κρουσμάτων κορωνοϊού

Υπουργός Υγείας: Μάσκες και τεστ σε οίκους ευγηρίας μετά την έξαρση κρουσμάτων κορωνοϊού

Λαμβάνονται μέτρα στους οίκους ευγηρίας, μετά την έξαρση που παρατηρείται στα κρούσματα του κορωνοϊού, είπε  σε δηλώσεις της η Υπουργός Υγείας, Πόπη Κανάρη. 

Όπως εξήγησε, τα περισσότερα περιστατικά προέρχονται από τις στέγες ευγηρίας, σημειώνοντας ότι αυτή τη στιγμή καταγράφεται ένας αριθμός 75 ασθενών κι αυτό, είπε, είναι κάτι που ανησυχεί το Υπουργείο της.

Εξήγησε πως «πολλοί ηλικιωμένοι δεν εμβολιάζονται, διότι δεν θέλουν οι δικοί τους να εμβολιαστούν», αναφέροντας ότι το Υπουργείο Υγείας έστειλε κινητές μονάδες στις κλειστές δομές για εμβολιασμούς.

Όπως υπέδειξε, θα δοθούν μάσκες, αλλά και τεστ στο προσωπικό και στους επισκέπτες των δομών, ενώ διαβεβαίωσε ότι θα συνεχιστεί η προσπάθεια για εμβολιασμό, διότι για το Υπουργείο οι εμβολιασμοί θα έπρεπε να είχαν ολοκληρωθεί από τον Οκτώβριο.

Η κ. Κανάρη διεμήνυσε ότι οι προσπάθειες του Υπουργείου θα συνεχιστούν, καθώς ενδεχομένως να υπάρξει περαιτέρω αύξηση περιστατικών και ασθενών στη συνέχεια.

«Πρέπει να πειστεί ο κόσμος ότι το εμβόλιο προστατεύει. Μπορεί να προσβληθούν από κορωνοϊό, αλλά τα συμπτώματα θα είναι πολύ πιο ήπια μετά τον εμβολιασμό», κατέληξε η Υπουργός Υγείας.

Send this to a friend