Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Στη σύλληψη τριών προσώπων, σε σχέση με διερευνώμενη υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών, προχώρησε χθες στην επαρχία Λάρνακας η Υπηρεσία Καταπολέμησης Ναρκωτικών – ΥΚΑΝ.

Οι τρεις ύποπτοι, άντρες ηλικίας 23, 22 και 19 ετών, συνελήφθησαν για αυτόφωρα αδικήματα μετά τον εντοπισμό στο αυτοκίνητο τους ποσότητας κοκαΐνης, βάρους 256 γραμμαρίων, καθώς και κάνναβης, βάρους 10 γραμμαρίων.

 

Καθοριστικός θεωρείται ο Ιανουάριος σε σχέση με το διαχρονικό αίτημα της Λάρνακας να φιλοξενήσει πανεπιστημιακή σχολή.

Μέχρι το τέλος του ερχόμενου μήνα το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΤΕΠΑΚ) αναμένεται να υποβάλει στην κυβέρνηση την μελέτη οικονομικής βιωσιμότητας για την Σχολή Θαλάσσιων Επιστημών, Τεχνολογίας και Βιώσιμης Ανάπτυξης που διεκδικεί εδώ και καιρό η πόλη του Ζήνωνα. Πρόκειται για μια ολοκληρωμένη τεχνοοικονομική μελέτη, η οποία θεωρείται απαραίτητη προτού παρθεί η τελική απόφαση εκ μέρους της κυβέρνησης.

Ο Ανδρέας Βύρας ανέφερε ότι ο Δήμος Λάρνακας έχει συγκεκριμένο πλάνο για στέγαση της Σχολής Θαλάσσιων Επιστημών, Τεχνολογίας και Βιώσιμης Ανάπτυξης. Όπως σημείωσε, όταν με το καλό η απόφαση της κυβέρνησης θα είναι θετική, ο δήμος θα είναι έτοιμος για να προκηρύξει τον σχετικό διαγωνισμό.

«Ο στόχος μας είναι η σχολή να στεγαστεί στην περιοχή Μακένζι, όπου έχουμε τη γη κι έχουμε και τα σχέδια. Η σχολή θα ανεγερθεί δίπλα στο κτήριο του Κυπριακού Ινστιτούτου για τη Θάλασσα και την Ναυτιλία (Cyprus Marine and Maritime Institude), σε χώρο απέναντι από τα νυχτερινά κέντρα κι εστιατόρια της περιοχής, παρά τον υφιστάμενο χώρο στάθμευσης.

 

Ο Δήμος Λάρνακας, έχει βραβευθεί ως Πράσινη Πόλη της Κύπρου για το 2023 και εντάχθηκε αυτόματα στο Δίκτυο των Πράσινων Πόλεων & Κοινοτήτων της Κύπρου του Κυπριακού Κέντρου Περιβαλλοντικής Έρευνας και Εκπαίδευσης (ΚΥΚΠΕΕ).

Ο Δήμος βραβεύτηκε για τα έργα: (α) «Ανάπλαση της αυλής και αποκατάσταση μέρους του οικοδομικού συμπλέγματος Ζουχούρι» στην κατηγορία «Πολιτισμός και Περιβάλλον» και (β) «Ανάπλαση Οδών και Διευκόλυνση ΑμεΑ στο Κέντρο Λάρνακας» στην κατηγορία «Αειφόρος Διακίνηση και Μεταφορές» για τη χρονιά 2023.

Η απονομή των Πράσινων Σημαιών θα πραγματοποιηθεί σε Ειδική Επίσημη Τελετή στις 31 Ιανουαρίου 2024 στο Προεδρικό Μέγαρο. Η επίδοση της Πράσινης Σημαίας θα γίνει από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Νίκο Χριστοδουλίδη.

 

Send this to a friend