Home ΛΑΡΝΑΚΑ Υπεγράφη η δανειακή σύμβαση για την Δ΄ φάση του Αποχετευτικού Λάρνακας
Υπεγράφη η δανειακή σύμβαση για την Δ΄ φάση του Αποχετευτικού Λάρνακας

Υπεγράφη η δανειακή σύμβαση για την Δ΄ φάση του Αποχετευτικού Λάρνακας

 

 

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Παίρνει μπρος και η Δ΄ φάση του Αποχετευτικού Συστήματος Λάρνακας. Την Παρασκευή (22/12) υπεγράφη στο Υπουργείο Οικονομικών η δανειακή σύμβαση μεταξύ του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Λάρνακας (ΣΑΛ) και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων για το προπαρασκευαστικό στάδιο της υπό αναφορά φάσης, η οποία θα καλύψει τις περιοχές Αραδίππου, Λιβαδιών, Ορόκλινης και Πύλας. Το ύψος του δανείου ανέρχεται στα 15 εκατομμύρια ευρώ και καλύπτεται εξολοκλήρου από εγγύηση της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Το δάνειο υπέγραψε εκ μέρους του ΣΑΛ, ο δήμαρχος Λάρνακας και πρόεδρος του Οργανισμού Ανδρέας Βύρας, παρουσία και του γενικού διευθυντή του ΣΑΛ Άγγελου Χατζηχαραλάμπους. Ανακοίνωση του Δήμου Λάρνακας αναφέρει ότι το προπαρασκευαστικό στάδιο της Δ΄ Φάσης συμπεριλαμβάνει την εκπόνηση λεπτομερών μελετών και σχεδιασμού του αποχετευτικού δικτύου λυμάτων και του νέου Σταθμού Επεξεργασίας Λυμάτων (ΣΕΛ).

 

«Πρόκειται για ένα έργο βαρύνουσας σημασίας, τόσο για τους κατοίκους των επηρεαζόμενων περιοχών, όσο και για την Κυπριακή Δημοκρατία, καθότι με την υλοποίηση του η χώρα μας θα συμμορφωθεί με την ευρωπαϊκή οδηγία σε σχέση με τη διαχείριση των αστικών λυμάτων. Είναι ένα έργο το οποίο επιβεβαιώνει ότι το ΣΑΛ παραμένει προσηλωμένο στην αποστολή και στο όραμά του, στοχεύοντας στην αειφόρο ανάπτυξη, στην προστασία του περιβάλλοντος και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών, προσδίδοντας παράλληλα υψηλή προστιθέμενη αξία και άμεσο αντίκτυπο στην καθημερινότητα του πολίτη», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Το έργο της Δ΄ φάσης του αποχετευτικού θα καλύψει με αποχετευτικό σύστημα λυμάτων τις οικιστικές περιοχές των εν λόγω δήμων και κοινοτήτων. Εκτιμάται ότι θα συμπεριλαμβάνει περίπου 330km αγωγούς λυμάτων, 14 αντλιοστάσια και νέο ΣΕΛ, ενώ η αξία του υπολογίζεται γύρω στα 270 εκατομμύρια ευρώ. Τα στοιχεία αυτά θα επικαιροποιηθούν με βάση την λεπτομερή μελέτη που θα εκπονηθεί κατά το προπαρασκευαστικό στάδιο. Το έργο βρίσκεται στο στάδιο της ετοιμασίας εγγράφων διαγωνισμού για αγορά υπηρεσιών  εκπόνησης μελετών, ετοιμασίας εγγράφων προσφορών για προκήρυξη διαγωνισμού, αξιολόγησης των προσφορών κι επίβλεψη των κατασκευαστικών συμβολαίων.

Send this to a friend