Home ΛΑΡΝΑΚΑ Έκθεση με Χριστουγεννιάτικες κατασκευές με επαναχρησιμοποίηση υλικών από τους μαθητές του Β’ Δημοτικού Σχολείου Αραδίππου
Έκθεση με Χριστουγεννιάτικες κατασκευές με επαναχρησιμοποίηση υλικών από τους μαθητές του Β’ Δημοτικού Σχολείου Αραδίππου

Έκθεση με Χριστουγεννιάτικες κατασκευές με επαναχρησιμοποίηση υλικών από τους μαθητές του Β’ Δημοτικού Σχολείου Αραδίππου

Με ανακοίνωση του ο Δήμος Αραδίππου στην εκθεση με Χριστουγεννιάτικες κατασκευές με επαναχρησιμοποίηση υλικών από τους μαθητές του Β’ Δημοτικού Σχολείου Αραδίππου.

Ανακοίνωση

Ένα λαμπρό παράδειγμα σεβασμού στο περιβάλλον και τον πλανήτη μας, αλλά και μια ελπίδα για το μέλλον χάρισαν για μια ακόμα χρονιά οι μαθητές του Β’ Δημοτικού Σχολείου Αραδίππου, οι οποίοι πραγματοποίησαν μια υπέροχη έκθεση με Χριστουγεννιάτικες κατασκευές με επαναχρησιμοποίηση υλικών.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, η Περιβαλλοντική επιτροπή του σχολείου, μαζί με το Κεντρικό Μαθητικό Συμβούλιο, διοργάνωσε διαγωνισμό χριστουγεννιάτικων κατασκευών με επαναχρησιμοποίηση υλικών. Στόχος της προσπάθειας αυτής είναι η ευαισθητοποίηση παιδιών, γονέων και γενικά της κοινότητας στη διαχείριση και μείωση των απορριμμάτων.

Τη φετινή χρονιά η συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προηγούμενο τόσο σε αριθμό συμμετοχών, όσο και σε πρωτοτυπία κατασκευών. Τα παιδιά, μόνα ή και μαζί με τους γονείς τους, έφτιαξαν ευφάνταστες δημιουργίες από χαρτί, πλαστικό, τσάντες, ρούχα, ξυλάκια και όποιο άλλο υλικό θα μπορούσε να καταλήξει στον κάδο απορριμμάτων και απλά να τον γεμίσει ακόμη περισσότερο.

Τα παιδιά, ως ενεργοί πολίτες αυτής της κοινωνίας, θέλουν να συμβάλουν στην προσπάθεια μείωσης των απορριμμάτων και κατ’ επέκταση στη βελτίωση της ποιότητας ζωής. Με τη δράση αυτή, που σκοπό έχει την επαναχρησημοποίηση «άχρηστων» αντικειμένων μετατρέποντάς τα σε χρήσιμα, καλούν όλη την κοινωνία να βρει τρόπους αξιοποίησης του κάθε τι ώστε να μειώσουμε τα απορρίμματά μας για ένα καθαρότερο περιβάλλον!

Η επιβράβευση της προσπάθειας ήρθε την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2023, όπου στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου, όπου παρουσιάστηκε η έκθεση, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για να παρουσιαστούν τα έργα των μαθητών.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο Δήμαρχος Αραδίππου, κ. Ευάγγελος Ευαγγελίδης, ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και Μέλος Επιτροπής Περιβάλλοντος κ. Πρόδρομος Αλαμπρίτης, ο Βουλευτής ΕΔΕΚ κ. Ανδρέας Αποστόλου, ο Πρόεδρος Σχολικής Εφορείας κ. Παύλος Δημητριάδης, ο Λειτουργός του Γραφείου της Επιτρόπου Περιβάλλοντος κ. Χάρης Νικολαίδης, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Γονέων Δημοτικού Σχολείου Αραδίππου Β΄κ. Μάριος Λαός, Μέλη του Συνδέσμου Γονέων Δημοτικού Σχολείου Αραδίππου Β΄ κ.α.

Άπαντες είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν τα έργα των παιδιών και να τους συγχαρούν για την προσπάθειά τους, η οποία αποτελεί μια τρανή απόδειξη πως, όταν υπάρχει θέληση και καθοδήγηση, μπορούμε να αλλάξουμε την κοινωνία μας και να την πάμε αρκετά βήματα μπροστά!

Send this to a friend