Home ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ Δρ. Καραγιάννης: Συγγενείς αρνούνται εμβολιασμό ηλικιωμένων σε γηροκομεία
Δρ. Καραγιάννης: Συγγενείς αρνούνται εμβολιασμό ηλικιωμένων σε γηροκομεία

Δρ. Καραγιάννης: Συγγενείς αρνούνται εμβολιασμό ηλικιωμένων σε γηροκομεία

Ανησυχητική αύξηση καταγράφεται το τελευταίο διάστημα στα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού, με τις αρμόδιες Αρχές να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για αλυσίδες περιστατικών σε οίκους ευγηρίας. 

Μιλώντας στην εκπομπή ALPHA Καλημέρα, ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΟΚΥπΥ, Πάμπος Χαριλάου, ανέφερε ότι ο αριθμός των νοσηλευόμενων έχει ανέλθει στους 60, ενώ 5 ασθενείς νοσηλεύονται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Πάμπος Χαριλάου – Εκπρόσωπος Τύπου ΟΚΥπΥ
Υπήρξαν και κάποιοι θάνατοι, είτε αυτοί είχαν ως αιτία το Covid, ή είχαν Covid και είχαν αποβιώσει για οποιονδήποτε άλλο λόγο. Η ενδιάμεση ηλικία των ατόμων αυτών είναι περίπου 75 με 80 έτη. Το πιο ανησυχητικό από όλα είναι ότι, όσον αφορά τη Λευκωσία, τα περισσότερα περιστατικά προέρχονται από οίκους ευγηρίας.

Ο κ. Χαριλάου υπενθύμισε τα προστατευτικά μέτρα που ισχύουν στις κλειστές δομές όπου, για να προσέλθει κάποιος, πρέπει να προσκομίσει αρνητικό τεστ rapid ή PCR που έχει διενεργηθεί εντός των τελευταίων 72 ωρών. Προσθέτοντας ότι, ενόψει και των εορτών, ο κάθε ένας καλό θα ήταν να αυτοεξετάζεται ώστε να μην υπάρξει διασπορά στα χριστουγεννιάτικα τραπέζια.

Πηγή: alphanews

 

Send this to a friend