Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Την 1η Ιανουαρίου αρχίζει λειτουργία ο Σταθμός Επεξεργασίας Λυμάτων στην Άχνα που εξυπηρετεί 10 τοπικές Αρχές της επαρχίας Αμμοχώστου και Λάρνακας
Την 1η Ιανουαρίου αρχίζει λειτουργία ο Σταθμός Επεξεργασίας Λυμάτων στην Άχνα που εξυπηρετεί 10 τοπικές Αρχές της επαρχίας Αμμοχώστου και Λάρνακας

Την 1η Ιανουαρίου αρχίζει λειτουργία ο Σταθμός Επεξεργασίας Λυμάτων στην Άχνα που εξυπηρετεί 10 τοπικές Αρχές της επαρχίας Αμμοχώστου και Λάρνακας

Την 1η Ιανουαρίου 2024 αναμένεται να λειτουργήσει ο Σταθμός Επεξεργασίας Λυμάτων (Σ.Ε.Λ.) στην Άχνα, ο οποίος εξυπηρετεί 10 τοπικές Αρχές της επαρχίας Αμμοχώστου και Λάρνακας.

Σε γραπτή ανακοίνωση του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Κοκκινοχωρίων (ΣΑΚ) αναφέρεται ότι «τη Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε συνεδρία του Συμβουλίου στους χώρους του Σταθμού κατά την οποία ο Πρόεδρος του Σ.Α.Κ. και Δήμαρχος Δερύνειας Άντρος Καραγιάννης ενημέρωσε για τη λειτουργία του Σταθμού και τη σύνδεση των πρώτων οικοδομών της κοινότητας Άχνας».

Συγκεκριμένα «εντός Ιανουαρίου του νέου έτους θα συνδεθούν οι κοινότητες Ξυλοτύμπου, Ορμήδεια, Αυγόρου, Αχερίτου-Βρυσούλλες. Τον Φεβρουάριο θα συνδεθούν οι κοινότητες Ξυλοφάγου, Λιοπέτρι, Φρέναρος και οι Δήμοι Σωτήρας και Δερύνειας».

Μετά τη συνεδρία πραγματοποιήθηκε ξενάγηση από εκπροσώπους του εργολάβου και του Τμήματος Αναπτύξεως Υδάτων στους χώρους του Σταθμού».

Σημειώνεται ότι «η ημερομηνία ολοκλήρωσης του Συμβολαίου Μελέτης – Κατασκευής του Έργου καθορίστηκε η 31η Δεκεμβρίου 2023, ενώ η Ημερομηνία Έναρξης του Συμβολαίου Λειτουργίας – Συντήρησης του Έργου καθορίστηκε η 1η Ιανουαρίου 2024 με διάρκεια 20 χρόνων».

Το Έργο εντάχθηκε στο πλαίσιο της Προγραμματικής Περιόδου 2014 – 2020 και συγχρηματοδοτήθηκε από το Ταμείο Συνοχής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με συνολικό προϋπολογισμό γύρω στα 33 εκατομμύρια ευρώ.

Send this to a friend