Home ΕΞΟΔΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΑΡΝΑΚΑΣ Aegean και Cyprus Airways υπέγραψαν συμφωνία μίσθωσης αεροσκαφών
Aegean και Cyprus Airways υπέγραψαν συμφωνία μίσθωσης αεροσκαφών

Aegean και Cyprus Airways υπέγραψαν συμφωνία μίσθωσης αεροσκαφών

Στην υπογραφή μακροχρόνιας συμφωνίας μίσθωσης αεροσκαφών προχώρησαν οι αεροπορικές εταιρείες Aegean Airlines και Cyprus Airways, ενισχύοντας έτσι τη στρατηγική τους συνεργασία.

Σε γραπτή ανακοίνωση αναφέρεται ότι οι δύο αεροπορικές εταιρείες «υπέγραψαν μακροπρόθεσμη συμφωνία μίσθωσης ACMI (wet lease), σύμφωνα με την οποία η Cyprus Airways θα μισθώσει δύο αεροσκάφη Airbus A320 στην Aegean Airlines, συμπεριλαμβανομένων των πληρωμάτων πτήσης και καμπίνας. Το πρώτο αεροσκάφος θα ενισχύσει το στόλο της Aegean το Δεκέμβριο, ενώ η δεύτερη μίσθωση θα ξεκινήσει στα τέλη Μαρτίου 2024, ενώ τη συμφωνία διευκόλυνε η Zela Aviation, με ειδικότητα στις αερομεταφορές και τις συμφωνίες μίσθωσης  ACMI».

Προστίθεται ότι η συγκεκριμένη συνεργασία «θα προσφέρει τόσο στην Aegean Airlines όσο και στην Cyprus Airways μια win-win λύση που θα επιτρέψει στον κυπριακό αερομεταφορέα να αυξήσει το στόλο του και να επωφεληθεί από τις καλύτερες οικονομίες κλίμακας. Παράλληλα, θα παρέχει στην Aegean μια αποτελεσματική μέθοδο για την προσθήκη χωρητικότητας κατά τους επόμενους δώδεκα μήνες».

Ο Paul Sies, Διευθύνων Σύμβουλος της Cyprus Airways εξέφρασε ικανοποίηση και περηφάνεια «για το επόμενη βήμα που έγινε στην στρατηγική μας συνεργασία με την Aegean. Έχουμε ήδη μια εκτεταμένη συμφωνία κοινού κωδικού όπου συνεργαζόμαστε στενά για να προσφέρουμε και να βελτιστοποιήσουμε τα κοινά μας προϊόντα και υπηρεσίες» είπε και σημείωσε πως «τώρα περνάμε τη συνεργασία μας στο επόμενο επίπεδο και συνεργαζόμαστε στενά με την Aegean, επίσης σε λειτουργικό επίπεδο”.

Εξάλλου ο Ανδρέας Χριστοδουλίδης της Zela Aviation εξέφρασε επίσης «περηφάνεια για το γεγονός ότι διευκολύναμε αυτό το έργο και που συνεργαστήκαμε με τους δύο αερομεταφορείς για να δούμε την περαιτέρω συνεργασία τους. Πιστεύουμε στην ενίσχυση των συνεργειών μεταξύ των δύο εταιρειών που όχι μόνο θα ωφελήσουν τόσο την Cyprus Airways όσο και την Aegean Airlines, αλλά και θα παρέχουν καλύτερα προϊόντα και υπηρεσίες στους πελάτες των αεροπορικών εταιρειών».

Send this to a friend