Home ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΑΝΟΡΘΩΣΙΣ Προσφυγικά σωματεία έλαβαν ετήσια χορηγία από τον ΚΟΑ (ΒΙΝΤΕΟ)
Προσφυγικά σωματεία έλαβαν ετήσια χορηγία από τον ΚΟΑ (ΒΙΝΤΕΟ)

Προσφυγικά σωματεία έλαβαν ετήσια χορηγία από τον ΚΟΑ (ΒΙΝΤΕΟ)

Την ετήσια χορηγία τους από τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού, έλαβαν, σε χθεσινή εκδήλωση στα γραφεία του Οργανισμού, τα προσφυγικά Σωματεία. Τα προσφυγικά Σωματεία που έλαβαν τη χορηγία είναι: Ανόρθωση, Νέα Σαλαμίνα, ΑΣΙΛ Λύσης, Εθνικός Άχνας, Εθνικός Άσσιας, ΠΑΕΕΚ Κερύνειας και Διγενής Μόρφου.

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του ΚΟΑ, τις επιταγές στους εκπροσώπους των Σωματείων παρέδωσαν ο Πρόεδρος του ΚΟΑ, Ανδρέας Μιχαηλίδης, και τα μέλη του ΔΣ Κάλλη Χατζηιωσήφ, Έλενα Παπακώστα, Ανδρόνικος Ανδρονίκου και Σωτήρης Αδάμου.

Ο Πρόεδρος του Οργανισμού Ανδρέας Μιχαηλίδης σημείωσε ότι είναι μια ημέρα χαράς για τον ΚΟΑ «γιατί δίνουμε τις επιταγές στα προσφυγικά σωματεία, είναι ένα μικρό στήριγμα στον αγώνα που κάνουν για επιστροφή στις γειτονιές τους, στα σπίτια τους».

«Θέλω να τους ευχαριστήσω εκ μέρους της Πολιτείας και του ΚΟΑ που κάνουν αυτόν τον αγώνα και κρατούν ζωντανή τη φλόγα μέσα από τις ομάδες τους. Ο ΚΟΑ θεσμοθέτησε την οικονομική βοήθεια που έπαιρναν τα σωματεία και την διπλασίασε με τη βοήθεια της Επιτροπής Προσφύγων της Βουλής. Τώρα είμαστε στο στάδιο της επιδιόρθωσης των τριών προσφυγικών γηπέδων (Ανόρθωσης, Εθνικού Άχνας και Νέας Σαλαμίνας), έχουν πληρωθεί οι μελέτες και μόλις είναι έτοιμες θα ξεκινήσουν τα έργα», πρόσθεσε.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος των προσφυγικών σωματείων, Κίκης Φιλίππου, ανέφερε ότι με τη νέα χρονιά συμπληρώνουμε 50 χρόνια προσφυγιάς.

«Τα προσφυγικά σωματεία εδώ και 50 χρόνια κάνουν αγώνα επιβίωσης, εκτός από μία ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό. Σ’ αυτό τον αγώνα στήριγμα μας πάντα ήταν ο ΚΟΑ και θέλω να τον ευχαριστήσω. Θέλω όμως ιδιαίτερα να ευχαριστήσω τον σημερινό Πρόεδρο του ΚΟΑ και το ΔΣ, διότι δρομολόγησαν να γίνει θεσμός αυτή η χορηγία στα προσφυγικά Σωματεία και δεν χρειάζεται να ζητιανεύουμε κάθε χρόνο», πρόσθεσε.

Ο πρώην Πρόεδρος του ΚΟΑ, Κλεάνθης Γεωργιάδης, επεσήμανε ότι όταν πριν από 5 χρόνια παρέδιδε την Προεδρία στον Ανδρέα Μιχαηλίδη ήταν σίγουρος ότι θα έχει εξαιρετική πορεία.

«Σήμερα επιβεβαιώθηκε. Επιβεβαιώθηκε ότι οι άνθρωποι του αθλητισμού έχουν να προσφέρουν και πρέπει να αξιοποιούνται. Είναι παράδειγμα ο Ανδρέας Μιχαηλίδης, ένας άνθρωπος του αθλητισμού στην κατάλληλη θέση. Σε τέτοιους ανθρώπους πρέπει να δίνεται η ανάλογη δύναμη για να παράξουν έργο», συμπλήρωσε.

Απευθυνόμενος στον Ανδρέα Μιχαηλίδη, ο κ. Γεωργιάδης είπε: «Ξεπέρασες και τις προσδοκίες, αφού για τα προσφυγικά σωματεία έκανες περισσότερα από όσα προβλέπαμε. Αντιλήφθηκες ότι είναι χρέος της Πολιτείας να τα κρατήσει ζωντανά και κατάφερες να κάνεις κάτι που δεν μπόρεσα να κάνω ούτε εγώ που είμαι πρόσφυγας, θεσμοθέτησες και αύξησες το ποσό για τα σωματεία και γι’ αυτό τα προσφυγικά Σωματεία θα σε ευγνωμονούν πάντα».

Send this to a friend